Başörtüsü yasakçıları AP'ye mi sızdı

Başörtüsü yasakçıları AP'ye mi sızdı

Avrupa Parlamentosu’nda dün tam bir insan hakları skandalı yaşandı. Görüşmeleri takip eden AA muhabiri başı açık fotoğraf çektirmeye zorlandı. Olayı görüntüleyen TRT kameramanının görüntüleri de zorla silindi.

Avrupa Parlamentosu (AP), Anadolu Ajansı'nda (AA) çalışan başörtülü muhabirden “başı açık fotoğraf çektirmesini” istedi. AP Basın Bürosu yetkilileri, AP'nin ocak ayı oturumlarını ve Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın temaslarını takip etmek için Strazburg'da bulunan AA muhabirine “başını açmadan akreditasyon kartı verilemeyeceğini” söyledi.

GÖRÜNTÜLERİ ZORLA SİLDİRDİ

Muhabirin, öyle bir uygulamayla ilk kez karşılaştığını belirtmesi üzerine akreditasyonları veren görevli, “O halde başka kapıdan girmeyi deneyin, başınız açık fotoğrafınızı çekmeden size kart veremem” ifadelerini kullandı. AA muhabiri ve görevli arasındaki tartışmayı görüntülemek isteyen TRT Haber kameramanına da bir güvenlik görevlisi müdahale ederek kameramanın çektiği görüntüleri zorla sildirdi.

AKREDİTASYON TEHDİDİ

Güvenlik görevlisi, diğer Türk basın mensuplarının da içeri girişine izin vermeyerek TRT kameramanını, akreditasyon kartını almakla tehdit etti. AA muhabirinin, ısrarla uygulamanın yasal dayanağını sorması üzerine bir protokol görevlisi durumun yanlış anlaşıldığını, muhabirin başörtüsünü “biraz geriye çekerek” fotoğraf çektirebileceğini, bu şekilde akreditasyon almasında bir sorun olmayacağını söyledi.

BÖYLE BİR DÜZENLEME YOK

Muhabir, yaklaşık yarım saat süren olayın ardından fotoğraf çektirerek görüşmeleri izleyebildi. AP veya Avrupa Konseyi'nde başörtüsüne ilişkin böyle bir düzenlemenin olmadığı, AA muhabirinin Türkiye'nin Strazburg Daimi Temsilciliği'nden aldığı bilgilerle de doğrulandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.