Başörtüsü yasağından son anda vazgeçtiler

Başörtüsü yasağından son anda vazgeçtiler

Düşünülen yasak üzerinde ayrıntılı yasal inceleme yapıldıktan sonra vazgeçildi

Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya (KRV) eyalet hükümeti, bir buçuk yıl önce kamuoyuyla paylaştığı ve 14 yaşının altında kız çocuklarına başörtüsü yasağı getirmeyi planladığı düzenlemeden vazgeçiyor. 

Kuzey Ren Vestfalya Uyum ve Entegrasyondan Sorumlu Müsteşar Serap Güler, WAZ gazetesine yaptığı açıklamada kıyafet yasağından vazgeçildiğini belirterek, “Bunun yerine anaokulları ve ilköğretim okullarında eğitim ve ebeveynliği sistematik olarak geliştirmek için Eğitim Bakanlığı’yla birlikte yeni bir program geliştiriyoruz” dedi.

‘KİMSEYE FAYDASI OLMAZ’

Serap Güler, “Yaklaşık bir buçuk yıl önce ana okulları ve ilköğretim okulları gibi devlet kurumlarında 14 yaşın altındaki çocuklar için başörtüsü takılması yasağı getirilmesi planlanmıştı, ancak düşünülen yasak üzerinde ayrıntılı yasal inceleme yapıldıktan sonra, bundan vazgeçildi” diye konuştu.

Gazetede, Serap Güler’den, Federal Anayasa Mahkemesi tarafından başörtüsü yasağının din özgürlüğüne ve ebeveyn haklarına müdahale olarak görülüp görülemeyeceğini hukuksal olarak tartışıldığını, yine buna bağlı olarak eyalet hükumeti tarafından hazırlattırılan bir uzman raporunun da bu konudaki hükümetin endişelerini artırdığı görüşlerine yer verildi. Güler, insan hakları örgütü ‘Terre des Femmes’in çocukların dini şartlanmasından dolayı erken yaşta başörtüsü takmasına devlet müdahalesini doğru bulduğu görüşü hakkında ise, uzun bir yasal anlaşmazlığın devam etmesinin kimseye yardımcı olmadığını vurguladı.

dha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.