'Başörtüsü serbestliği anayasal güvence altına alınmalı'

'Başörtüsü serbestliği anayasal güvence altına alınmalı'

HÜDA PAR Gaziantep İl Başkanı Mehmet Nakşi Erat, başörtüsü serbestliğinin yönetmelikle değil anayasayla güvence altına alınması gerektiğini söyledi

"Başörtüsü serbestliği sadece bir yönetmelikle ayakta duruyor"

28 Şubat sürecinde kronikleşmiş bazı sorunların olduğunu hatırlatan Erat, "Başörtüsü meselesi ülkemizde gerçekten kriminal sonuçları olan bir mesele idi. Bununla ilgili o dönem bizim camiamız da bir temel oluşturdu. Memur-Sen de ülke genelinde bir imza kampanyası başlattı, bu konuyu meclise ve gündeme taşıdı. Başörtüsü ile ilgili de Allah'a hamd olsun ki kısmen de olsa ülkemizde çözüldü. Genç kızlarımızın kampüslerde coplanması, farklı bir muamele görmesi ehli iman için sonuçları çok can yakıcıydı. Bu sorun çok ciddi anlamda bizi üzen bir meseleydi. Çünkü malum, ülkemizin yüzde 99'u Müslüman'dır. Ama maalesef yönetildiğimiz kanunlar inancımızla, örfümüzle ve tarihimizle uyuşmuyor, zihin kodlarımızda uyuşmuyor. Tamamıyla batının müstemleke kanunlarıdır. Bununla beraber bu konuda da ciddi adımlar atıldı ve Allah'a hamdolsun kısmen de olsa başörtüsü sorunu çözüldü. Kısmen diyorum çünkü halen tam manasıyla anayasal güvence altına alınmadı. Sadece bir yönetmelikle şu anda ayakta duruyor." diye konuştu.

"Başörtüsü serbestliği anayasal güvence altına alınmalıdır"

HÜDA PAR olarak, başörtüsü serbestisini, bireyin din ve vicdan hürriyetinin önündeki bütün engellerin kaldırılmasını anayasal güvence altına alması çağrısında bulunduklarını belirten Erat, "Bununla ilgili de parti olarak çok defa dile getirdik; başörtüsünün anayasal güvence altına alınması gerektiğini söyledik. Geçtiğimiz günlerde malumunuz Danıştay'da bir savcı başörtüsüyle ilgili bir açıklama yaptı. Özellikle ordudaki başörtülü bayanlarla ilgili bir açıklama yaptı. Yani başörtüsü eğer ki anayasal güvence altına alınmazsa sürekli birileri bunu kaşıyacaktır. Yine başka bir hükümette gelirse çok kısa bir zamanda bu yönetmeliklerin hepsini değiştirebilecektir. Ama eğer ki başörtüsü bir anayasal güvence altına alınmış olsaydı, kesinlikle böyle bir şey yaşanmazdı." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.