'Başörtümü çıkarmamı asla beklemeyin”

'Başörtümü çıkarmamı asla beklemeyin”

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar, Cumhuriyetçi milletvekillerinin söylemleri nedeniyle İslamofobik mesajlar ve ölüm tehditleri aldığını söyledi

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Üyesi Ilhan Omar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Omar, Cumhuriyetçi Lauren Boebert'in kendisi hakkında dile getirdiği İslamofobik söylemlerin tehdit mesajlarına dönüştüğünü ve ölümle tehdit edildiğini açıkladı.

Somali asıllı Amerikan vatandaşı Ilhan Omar, Müslüman olmaktan gurur duyduğunu, kendisine yapılan ırkçı ve İslamofobik saldırıların kendisini yıldırmayacağını söyledi.

Omar, Cumhuriyetçi Lauren Boebert’in kendisine ve Müslümanlara hakaret ettiği ses kaydını basına dinletti.

Boebert, Müslümanlara açıkça küfürler ederken, Müslümanları cihatçı olarak tanımladı. İğrenç küfürler sıralayan Boebert’in hakaretleri ve İslam düşmanlığı hakkında konuşan Omar, "Bu sözler, Anayasa'ya inandığını söyleyen biri hakkında oldukça fazla şeyi açıklıyor. Çünkü belli ki onu (anayasayı) hiç okumamış." dedi.

ABD tarihinde Temsilciler Meclisine giren ilk başörtülü milletvekili olan Omar’a yönelik ırkçı ve İslam düşmanlığı içeren söylemlerin Cumhuriyetçi kanattan geldiği aktarılırken Omar, “Başörtümü çıkarıp kaçmak benim için hiçbir zaman bir seçenek olmadı. Ve bu asla Müslüman bir kadının, kamusal hayata girmek istiyorsa düşünmesi gereken bir şey olmamalı.” dedi.

Meslektaşlarının İslamofobik saldırılarını kınayan Omar, ABD’deki Müslümanlar açısından oldukça önemli bir misyonu yürütmeye devam ediyor.

HaksözHaber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.