Başörtümden rahatsızdı, 1915 işin bahanesi

Başörtümden rahatsızdı, 1915 işin bahanesi

Özdemir, Ermeni iddialarına ilişkin tutumunun bahane olarak kullanıldığını belirterek asıl rahatsızlığın başörtüsünden kaynaklandığını söyledi

Belçika'da Demokrat Hümanist Merkez (CDH) partisinden 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak tanımayı reddettiği için ihraç edilen Brüksel Bölge Parlamentosu milletvekili Mahinur Özdemir, Ermeni iddialarına ilişkin tutumunun bahane olarak kullanıldığını belirterek asıl rahatsızlığın başörtüsünden kaynaklandığını söyledi.

Hristiyan Demokrat çizgiye sahip CDH’nin üyesi olarak katıldığı 2009’daki bölgesel seçimlerde Belçika ve Avrupa’nın ilk başörtülü parlamenteri olmayı başaran Özdemir, AA’ya yaptığı değerlendirmede şöyle dedi: “İki yıldır görevde olan Genel Başkan Benoit Lutgen geçen yılki seçimlerde Brüksel’de en fazla oy alan beşinci milletvekili olmama rağmen bana parti içerisinde görünür bir pozisyon vermemiş, komisyon başkanlığı talebimi reddetmişti. Başörtümden dolayı rahatsızlık duyduğunu biliyordum. Aldıkları karar beni bir şekilde ihraç etmek istediklerinin ve bunda başörtümün de bir etkisi olduğunun bir göstergesi. Bu olay bir şekilde bahane oldu.”
Özdemir bağımsız parlamenter olarak görevini sürdürecek.

KARAR BELÇİKA’YI BÖLDÜ

CDH’ın Özdemir hakkında verdiği karar Belçika’da yoğun tartışmaya da neden oldu. Özellikle sosyal medyada önceki günün en çok tartışılan konularından biri Özdemir’in ihracı oldu. CDH’ın kararının ardından gözler diğer partilerin Türk kökenli seçilmişlere yönelik yaklaşımlarının nasıl şekilleneceğine çevrildi.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.