Başkent’te tarih kokan klip çekimi

Başkent’te tarih kokan klip çekimi

Başkent’te, Kuran'ı Kerim'i güzel okuma birincisi olan ilk Türk vatandaşı ve Tanınmış İlahi Sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu'nun “Kur'anı Kerim” isimli Arapça ilahi eserine klip çekildi.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde çekilen klibin senaryosunda "Yeryüzünde tüm canlılara merhamet edilmeli" konusu ele alındı. Klipte 1600, 1900 ve 2000'li yıllarda İslam Eğitimi ele alınırken, tüm canlılara merhamet edilmesi gerektiği mesajı verilmek istendi. Ankara’nın Beypazarı ilçesinin tarihi sokakları, Paşa Camii ve Tarihi Suluhan'da çekilen klipte 70 oyuncu rol alırken, klip için 50 tane özel tarihi kostüm dikildi ve 20 teknik personel görev aldı. Beypazarı yöre halkının da büyük ilgi ve beğeni ile izlediği klip çekimleri 3 günde tamamlandı.

Klibin yönetmenliğini, Türkiye'deki tasavvuf ve ilahi kliplerinin yönetmenliğini yapması ile tanınan Umut Karadağ üstlendi. Klip ayrıca Türkiye'de çekilen ilk 4K ilahi klip olma özelliğini taşıdı. Klip hakkında yönetmen Umut Karadağ şunları söyledi:

“Bugüne kadar 300'e yakın müzik klibi ve 100'den fazla ilahi klibinde yönetmenlik yaptım. Fakat içimde bu kadar heyecan olduğunu hatırlamıyorum. Yapmış olduğumuz çalışma benim için çok özel. Dünyamızda ne yazık ki insanların kaybolan merhamet duygusunu işlemeye çalıştık. Türkiye'de çekilen klipler, Ortadoğu ve dünyada yaşayan Müslümanlar tarafından takip ediliyor ve beğeni alıyor. Mesajımızı sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya iletmek istedik ve ülkemizin tanıtımında katkıda bulunmaya çalıştık.”

İlahi sanatçısı Mustafa Özcan Güneşdoğdu ise klip hakkında, “Bizim peygamberimiz Rahmet Peygamberi, Kitabımız Kuran'an-ı Kerim rahmet kitabıdır. Hiçbir canlıya rahmetin kalmadığı günümüz insanına bunu hatırlatmak istedik” ifadelerini kullandı. 


IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.