Başkent'te 4 yıl aradan sonra derbi heyecanı

Başkent'te 4 yıl aradan sonra derbi heyecanı

Spor Toto Süper Lig, Ankaragücü'nün küme düşmesinin ardından yaklaşık 4 yıl sonra Osmanlıspor ile Gençlerbirliği arasındaki başkent derbisine sahne olacak.

Spor Toto Süper Lig'de 3 yıl 8 ay sonra başkent derbisi oynanacak. Ligde Osmanlıspor ile Gençlerbirliği, 24 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da, Ankara 19 Mayıs Stadı'ndaki derbi maçta karşılaşacak.

Osmanlıspor Kulübü Genel Menajeri Ender Yurtgüven, yaklaşık 4 yıl aradan sonra başkentin bir derbi maça sahne olacağını söyledi.

Derbide iki takımın da başkente yakışır mücadele çıkaracağına inandığını ifade eden Yurtgüven, "Osmanlıspor ismiyle yapacağımız ilk başkent derbisinden galibiyetle ayrılmak istiyoruz" dedi.

Yurtgüven, Ankaralıları derbi maç için 19 Mayıs Stadı'na davet ederek, "Yeni ismimizle çıkacağımız derbi maçta hedefimiz üç puan. Gençlerbirliği'nin de fair play'a yakışır bir mücadele sergileyeceğine inanıyorum. Bizim dileğimiz hak eden tarafın kazanması. Tribünlere gelen taraftarları futbola doyurmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.  

Son başkent derbisi 22 Ocak'ta oynandı 

Ligde en son başkent derbisi 22 Ocak 2012'de Ankaragücü ile Gençlerbirliği arasında oynanmış ve kırmızı-siyahlılar karşılaşmayı 1-0 kazanmıştı.  

Bu arada, 2011-2012 sezonunda Spor Toto Süper Lig'de yer alan Ankaragücü 25 Şubat 2012'de deplasmanda Kardemir Karabükspor'a 3-2 yenilerek, ligden düşmüştü. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.