Başbuğ'dan 'Darbe yapmayın' telefonu
Pakistan'da ordunun darbe yapmasından endişelenen TSK'nın üst düzey subaylarını Pakistan'a yolladığı iddia ediliyor. ABD'li muhafazakâr gazetecinin iddiasına göre, Org. Başbuğ, Pakistanı aradı ve 'darbe yapmayın' dedi
Pakistan'da ordunun darbe yapmasından endişelenen Türk Silahlı Kuvvetleri'nin üst düzey subaylarını Pakistan'a yolladığı iddia ediliyor.
Gazeteci Joseph Farah'ın 'G2 Bulletin' adlı web sitesinde yayınlanan bir habere göre, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ Pakistanlı meslektaşı Orgeneral Eşfak Pervez Kayani'yle bir telefon görüşmesi yaptı ve ondan sivil hükümeti devirmeye çalışmamasını istedi. Amerikalı muhafazakâr ve Başkan Barack Obama'ya karşıtlığı ile tanınan gazeteci Farah, dünya çapında topladığı istihbaratı haftalık raporlar halinde sitesinde sunuyor.
Sabeh
