Başbakan'ın bir garip Ayasofya açıklaması!

Başbakan'ın bir garip Ayasofya açıklaması!

Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili sözleri şaşkınlıkla karşılandı

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Ayasofya ile ilgili sözleri şaşkınlıkla karşılandı. Medyada yer alan haberlere göre Başbakan Erdoğan, “Ayasofya’nın cami olmasıyla ilgili çalışma var mı?” sorusunu şöyle cevapladı: “Şu anda Sultanahmet Camii çok boş. Hemen Ayasofya’nın karşısında. Orası bile dolmuyor. Sultanahmet dolarsa Ayasofya’yı da gündeme alabiliriz.”

"YA RAB CAMİLERİMİZİ CEMAATSİZ, MİNARELERİMİZİ EZANSIZ BIRAKMA" DEMİŞTİ

Başbakan Erdoğan'ın Ayasofya'ya getirdiği şart, İstanbul Ataşehir'de yapılan Mimar Sinan Camii ile Çamlıca'da yapılması planlanan camiiyi hatırlattı. "Acaba bütün camiler dolu olduğu için mi bu camiler yapıldı ve yapılacak?" sorusu da akıllara geliyor.

Erdoğan, Mimar Sinan Camii'nin açılışında, "Ya Rab camilerimizi cemaatsiz, Kur'an'sız; minarelerimizi de ezansız bırakma" demişti. 1934'ten beri müze olan Ayasofya, 79 yıldır cemaatsiz!

AYASOFYA CAMİİ OLSUN İMZA KAMPANYALARI GÜNDEMDE

Türkiye Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını bekliyor. Anadolu Gençlik Derneği'nin 10 milyon imza kampanyası bütün yurtta büyük bir ilgiyle karşılandı. Kısa zamanda imza sayısı 3 milyona yaklaştı.