Başbakana Ayasofya cami olsun dilekçesi

Başbakana Ayasofya cami olsun dilekçesi

TBMM'ye gönderilen dilekçede başbakan ve bakanlara sesleniliyor ve

İrfan Okur'un haberi:

Akdamar ve Sümela gibi  kiliselerin  ibadete  açık  tutulmasına  karşın  Ayasofya  Camii yıllardır müze  olarak  kullanılıyor.  Bu özleme son vermek  isteyen vatandaşlar. Ayasofya'nın ibadete  açılması  için TBMM'ye edilekçe gönderdi.

Ayasofya 1934 yılında 2/1589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile "Anıt Müze" ilan edilmişti. 1934 yılından beri müze olarak kullanılan Ayasofya Camisinin ibadete açılması için TBMM'ye e-dilekçe gönderildi. TBMM'ye gönderilen dilekçede başbakan ve bakanlara sesleniliyor ve İstanbul'un fethinin sembolü olan ve yıllardır kanayan yaraya çözüm bulunması isteniyor.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Ayasofya'nın cami olarak ibadete açılmasını her fırsatta dile getiren MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, bunu her zaman desteklediklerini ifade ederek, hükümete çağrıda bulunmuştu. Kalaycı, Akdamar ve Sümela'da azınlıklara sunulan ibadet özgürlüğü gibi Ayasofya'da da Müslümanlara bu serbestliğin tanınmasını istemişti. Kalaycı, MHP'nin her zaman Ayasofya'nın cami olması yönünde taraf olduğunu belirtti.

Yeni Akit