Başbakana Amerika'da Ayasofya açılsın talebi

Başbakana Amerika'da Ayasofya açılsın talebi

Erdoğan, Amerika’ya yaptığı seyahatte "Ayasofya açılsın" talepleri ile karşılaştı

İbrahim Mert’in haberi:

RİSALEHABER-ÖZEL

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’ya yaptığı seyahatte "Ayasofya açılsın" talepleri ile karşılaştı.

Philadelphia İnstitute Başkanı ve işadamı Muharrem Atalan, Başbakan Erdoğan ile görüştü. Görüşmede, Suriye, barış sureci, Malatya Kayısısının korunması, kariyer planlaması, Amerika’daki burslu talebelerin sorunları, yurtdışında oy kullanılması gibi konularla ilgili çözüm önerileri sunan Atalan, Ayasofya’nın biran önce asli vazifesine dönmesini de talep etti.

Önerilerini yazılı olarak da ileten Atalan, Ayasofya’nın önemli bir sembol olduğunu belirterek, “Bu, Doğunun Batıya galebesi ve ülkemizin bölgedeki liderliğinin bir işaretidir” dedi.

Atalan, Başbakan Erdoğan’a Bediüzzaman Hazretlerinin Ayasofya ile ilgili Menderes’e yazdığı mektupları da iletti:

“Ayasofya ile alakalı Bediüzzaman’in sizlere hitaben yazdığı mektuplarla Zat-i Alinizi baş başa bırakıyorum.

Nasıl Ezan-ı Muhammedi’nin neşriyle Demokratlar on derece kuvvet bulduğu gibi, öyle de Ayasofya’yı da beş yüz sene devam eden vaziyet-i kudsiyesine çevirmektir."

“Hem demokrata, ezan-ı Muhammedi gibi çok kuvvet vermek ve Risale-i Nur’un neşrine müsaadesi gibi çok taraftar olmak ve Âlem-i İslâm’a hatta bir kısım Hıristiyan devletlerini de memnun etmek için Ayasofya’yı muzaharattan temizleyip ibadet mahalli yapmaktır. Ben ise bu mesele için 30 sene siyaseti terk ettiğim halde, bu nokta hatırı için Namık Gedik’i görmek istedim ve geldim.”