Başbakan Yıldırım: Üstad Bediüzzaman ömrünü İslam ve Kur’an’a adadı

Başbakan Yıldırım: Üstad Bediüzzaman ömrünü İslam ve Kur’an’a adadı

Yıldırım, İstanbul'da başlayan 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna mesaj gönderdi

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Başbakan Binali Yıldırım, Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin ömrünü İslam’a ve Kur’an’a adadığını söyledi.

Yıldırım, İstanbul'da başlayan 11. Uluslararası Bediüzzaman Sempozyumuna gönderdiği mesajda Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin “Milletimizin imanını selâmette görürsem, Cehennemin alevleri içinde yanmaya razıyım. Çünkü vücudum yanarken, gönlüm gül-gülistan olur” sözünü hatırlattı ve "Bu söz İslam’a ve Kur’an’a adanmış bir ömrün en açık ifadesidir" dedi.

Müsbet Hareket Üstad’ın fani ömrünü en iyi şekilde özetlemektedir

Yıldırım, "Bu nedenle bu senenin sempozyum konusu olan; “Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde Bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket” başlığı belki de Üstad’ın fani ömrünü en iyi şekilde özetlemektedir. O, hayatını Kur’anı’ı anlatmaya, Kur’an’ın taşıdığı evrensel mesajları tüm insanlığa iletmeye vakfetmiş bir dava adamı, bir mütefekkirdi" dedi.

Bugün, bölgesel ve küresel ölçekte; İslam’ın, Kur’an’ın ve Sünneti Seniyyenin yanlış yorumlarından kaynaklanan çatışmalar ve mezhep kavgalarına üzülerek şahit olduğumuzu hatırlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hak ve batıl kavgasında safımızı belli etmek durumundayız

İslâm davasına sahip çıktığını iddia eden bu çarpık ve bozuk yapılar; farklı isimlerle, değişik maskelerle ümmetin sırtında adeta birer kambur olmuştur. DEAŞ Ortadoğu’da, FETÖ Türkiye’de nice canlara kıymış, bunu da sözde yüce dinimiz adına güttükleri bir davayla ilişkilendirmeye çalışmışlardır. Dini duyguları ve imani hassasiyetleri istismar ederek palazlanan bu örgütler şerre hizmet etmişlerdir. 

Bizler, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kıyamete kadar sürecek hak ve batıl kavgasında, safımızı belli etmek, hak deryasında bir katre olmak adına bu gayreti göstermek durumundayız.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.