Başbakan her fırsatta Hutbe-i Şamiye okumamızı tavsiye ediyor

Başbakan her fırsatta Hutbe-i Şamiye okumamızı tavsiye ediyor

Başbakan Ahmet Davutoğlu boşuna her fırsatta Şam Hutbesi’ni okumamızı tavsiye etmiyor...

Risale Haber-Haber Merkezi
 
Yeni Akit yazarı Muhsin Meriç, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her fırsatta Bediüzzaman Said Nursi'nin Şam Hutbesi’ni okumamızı tavsiye ettiğini söyledi.
 
Kurumsal milliyetçilik, cemaat taassubu ve ucbu, ümmet rûhundan kopuk sahte ümmetçiliklerin İttihad-ı İslam anlayışını zedelediğine dikkat çeken Meriç, Bediüzzaman Hazretlerinin Hutbe-i Şamiye adlı eserine ve Başbakan Davutoğlu'nun hatırlatmasına yer verdi:
 
"Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri’nin 34 yaşında iken, bundan 103 sene önce Şam, Emeviye Camii’nde on bin kişiye irad ettiği hutbede hakiki ittihad-ı İslam’ın kodları yazılmıştı. Başbakan Ahmet Davutoğlu boşuna her fırsatta Şam Hutbesi’ni okumamızı tavsiye etmiyor; çıkartılacak çok dersler var çünkü. Yine Bediüzzaman, bir Uhuvvet Risalesi (22.Mektup) ve iki İhlas Risalesi (20 ve 21. Lem’alar) telif ederek ittihada çağrı yaptı. 
 
"Mühim olan bu çağrıyı okumak değil, yaşamak. Şimdi birileri çıkıp bu çağrıya icabet edeceğine ümmetin ayrışmasına hizmet ediyorsa buna dikkat etmek lazım. 
 
"İslam Dünyasında birlik isteyip buna muhalif hareket edenleri gördüğünüzde onları en yakın aynanın karşısına davet edin lütfen...
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum