Başbakan Erdoğan, Ayasofya'da namaz kılacak

Başbakan Erdoğan, Ayasofya'da namaz kılacak

Müzeden camiye çevrilen Trabzon Ayasofya’sına gidiyor

Risale Haber-Haber Merkezi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Trabzon'da ibadete açılan Ayasofya camiinde namaz kılacağı belirtildi.

61saat sitesinde "Politik Güğüm" köşesinde yer alan iddiaya göre Başbakan Erdoğan, Salı günü Trabzonspor'u ziyaret edecek. Dün akşama doğru Başbakan'ın Trabzon ziyaretlerinde bir program değişikliğinin olduğuna dikkat çekilen yazıda, "Başbakan camiye çevrilen Ayasofya'yı ziyaret edecek. Ayasofya'da öğlen namazı kılacak. Ve bu da ilk kez gerçekleşmiş olacak" ifadeleri yer aldı.

Yazıda yer alan yorumlar şöyle:

"Başbakanın ani bir karar ile Ayasofya'yı ziyareti namaz kılması kime nasıl bir mesaj. Yığınla mesaj çıkarılabilir. Yarından itibaren Başbakanın Ayasofya'yı ziyareti, namaz kılması değil Trabzon'un değil Türkiye'nin dünyanın da gündemine oturacak gibi. Başbakanın programında olmamasına rağmen, Ayasofya'ya gelip öğlen namazı kılmasını kim önerdi? Ya da hangi gerekçelerle Başbakan, Ayasofya'da namaz kılacak. Şimdi bu merak ediliyor.

"Tahminlerimize göre Başbakan R.Tayyip Erdoğan' Ayasofya'ya getiren namaz kıldıran gerekçelerin başında, Ayasofya'nın cami olması düşüncesine inanıyor ve bu düşünceyi savunuyor olması geliyor.
İkincisi, Ayasofya'nın cami olması ile ilgili olarak en çok uğraşan emek sarfeden isimlerden biri Başbakan R.Tayyip Erdoğan'ın dünürü gazeteci yazar Sadık Albayrak'ın ricası.
Başbakan, Albayrak'a ağabeyim diyor.

Sadık Albayrak da Başbakana Ayasofya'da namaz önerisinde bulunduğu ve bunu kıramadığı da Başbakanın Ayasofya'ya gitmesi ile ilgili sebeplerden biri olarak değerlendiriliyor."