Başbakan Davutoğlu: "İslam Avrupa'nın asli dinidir"

Başbakan Davutoğlu: "İslam Avrupa'nın asli dinidir"

Davutoğlu, ''İsviçre Buluşması'' toplantısında, Türkiye'lilere hitap etti.

Başbakan Davutoğlu, Trafo Otel'de düzenlenen ''İsviçre Buluşması'' toplantısında, ülkede yaşayan Türkiye vatandaşlarına hitap etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ''İslam Avrupa'nın asli dinidir ve asli dini olarak devam edecektir; yalvarmayacağız, dilenmeyeceğiz, hiç bir özel ayrıcalık beklemeyeceğiz. Başımız dik bir şekilde gireceğiz, onurla gireceğiz. Dinimizle, dilimizle, örfümüzle Avrupa Birliği'ne gireceğiz'' dedi. 

Davutoğlu, 10 gün içinde Paris'te terör saldırısına karşı Avrupalı liderlerle birlikte yürüdüklerini, orada bulunuşlarının Avrupalı Müslümanlar adına hiçbir kimsenin İslam ile terörü yan yana zikredemeyeceğini göstermek için olduğunu söyledi. Orada hem vatandaşlarla görüştüklerini hem de Fransa'daki Müslümanların liderleriyle oturup konuştuklarını, dertleştiklerini anlatan Davutoğlu, sonra Berlin'e geçtiklerini ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ikili görüşmeler yaptıklarını anımsattı.

Bunun yanı sıra Berlin'de ırkçılar tarafından  Müslümanlar yatsı namazını kılarken yakılan Fatih Camisi'ni yerinde ziyaret ettiklerini anlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:

''Orada da nerede olursa olsun, her türlü ırkçılığa karşı başımız dik bir şekilde ayakta duracağımızın mesajını verdik. İşte bir kez daha Zürih'ten sesleniyorum; İslam Avrupa'nın asli dinidir ve asli dini olarak devam edecektir. Endülüs'ten Osmanlı'ya ve yarım asır önce Anadolu'nun her bir köşesinden çıkıp, o kutsal yürüyüşle buraya gelen, o yiğit insanların getirdiği ve Avrupa'ya ezanla birlikte çil çil kubbe gibi serpiştirdiği, o mescitler, o camiler mutlaka korunacaktır, onlara uzanan ellere karşı mücadele etmeye devam edeceğiz.Tekbiri Zürih'e taşıyan kardeşlerimin alnından öpüyorum, Allah sizi yetiştirenlerden razı olsun. Buralara, bu diyarlara tahta bavullarla gelmekle birlikte, fakir bir şekilde gelmekle birlikte, gönlü zengin bir şekilde, imanını koruyan o ilk gurbetçilerimize selam olsun, onların evlatlarına selam olsun. Allah'ın rahmetine kavuşanlara rahmet diliyoruz. Onlar ne mübarek insanlar ki Anadolu'dan Rumeli'den bu diyarlara geldiklerinde, buralara öyle bir tohum ektiler ki Allah'ın izniyle o tohum, Avrupa merkezinde bir adalet çınarı olarak yükselecek. Kimse bunu engelleyemeyecek.''

Müslümanlar ve Hristiyanların Avrupa'da barış içinde yan yana yaşayacağını belirten Davutoğlu, bunu kimsenin engelleyemeyeceğini söyledi.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.