Başbakan Binali Yıldırım'dan Hilmi Özkök'e Nur cemaati fırçası

Başbakan Binali Yıldırım'dan Hilmi Özkök'e Nur cemaati fırçası

Başbakan Binali Yıldırım, genelkurmay eski başkanı Hilmi Özkök'e ikinci bir açıklama ile cevap verdi: Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu?

Risale Haber-Haber Merkezi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Ökök'e bir kez daha cevap verdi. Hilmi Özkök'ün Nur cemaati ile FETÖ'yü bir görmesine ikinci bir cevap niteliği taşıyan açıklama, FETÖ üzerinden cemaatleri dövmeye kalkışanlara da ders oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Afyon'da düzenlenen 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda şunları söyledi:

"Eski bir Genelkurmay başkanı çıkıp diyor ki 'Biz 2004'te uyardık.' Ne uyardınız kardeşim, karara bakıyoruz, 'Nur cemaati ve hizmet hareketi izlenmelidir.' Ne zamandan beri cemaatler terör örgütü oldu? Bizim için kırmızı çizgi, terör faaliyetinin başladığı gündür, o da 17 Aralık'tır. Durup dururken cemaatlerin üzerine gidip, 'Siz bir şeyler yapıyorsunuz biz anlamıyoruz ama ne olur ne olmaz sizlerin defterini dürelim'... Bunu mu söyleyeceğiz? Demokrasilerde böyle şey olmaz. Hiç kimse eline silah almadıkça, teröre bulaşmadıkça, insanları öldürmedikçe terör örgütü muamelesi göremez. Onun için bu örgüt ilk defa devletle bilek güreşine 17 Aralık'ta başlamıştır. Devletin elini tutan o bilek kökünden kırılmıştır."

binaliyildirim_b.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum