Başarılı öğrenciler Umre'ye uğurlandı

Başarılı öğrenciler Umre'ye uğurlandı

"Bir Kitap Bir Dünya" projesi ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren 51 öğrenci, Umre ziyareti ile ödüllendirildi.

Esenler Belediyesi'nin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği "Bir Kitap Bir Dünya" projesi ve Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye giren öğrenciler Umre ziyareti ile ödüllendirildi. En çok kitap okuyan ve okuduğunu en iyi anlatan öğrencilerle, "Güzel Kur'an-ı Kerim Okuma", "Naat-ı Şerif Okuma", "Hadis-i Şerif Ezbere Okuma" ve "Peygamber Efendimiz’e Mektup Yazma" gibi yarışmalarda başarılı olan 51 orta okul ve lise öğrencisi, Esenler'den Umre'ye uğurlandı.

Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen uğurlama törenine; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, AK Parti Esenler İlçe Başkanı Gökhan Taran, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Ercan, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, Belediye Başkan Yardımcıları ve öğrencilerin aileleriyle arkadaşları katıldı.

İYİLİĞE VESİLE OLMAK İYİLİK YAPMAK GİBİDİR

Uğurlama töreninde öğrencilere seslenen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, "Resulullah'a Esenler'den selam götürün. Belediye olarak bize düşen görev, Esenlerli gençlerimizin rehberliğini yapmaktır.

Esenler'de alın teriyle dereceye girmiş çocuklarımızı kutsal topraklara gönderiyoruz. İyiliğe vesile olmak, iyilik yapmak gibidir. Bir hayra, güzelliğe vesile olmak onu yapmak gibidir. Sizler de Esenler'e, ülkemize, milletimize, İslâm dünyasına dua etmeyi unutmayın" dedi.

GÖZYAŞLARI İÇİNDE HELALLEŞTİLER

Esenler Müftüsü Halil Şekerci de Umre yolcusu öğrencilerin duasını yaptırdı. Hep birlikte edilen dualarla öğrenciler, protokol üyeleri ve aileleri tarafından kutsal topraklara uğurlandı. Aileler de en az öğrenciler kadar mutlu ve heyecanlıydı. Evlatlarını kutsal topraklara Umre ibadetini yerine getirmek üzere yolculayan anne babalar gözyaşlarını tutamadı.

UMRE HAYALİM GERÇEK OLDU

Naat-ı Şerif Okuma Yarışması'nda birinci olan Menderes Ortaokulu öğrencisi Betül Aksoy, hayaline kavuştuğunu söyleyerek, "Kutlu Doğum Haftası'nda büyük bir heyecanla naat-ı şerif okumuştum ve birinci olmuştum.

Sahnede naat okumak bana büyük huzur vermişti. Şimdi bu heyecanım ve huzurum ikiye katlandı, okuduğum naatlar sayesinde Umre'ye gidiyorum. Bana hayallerimi yaşatan herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.

13 YAŞIMDA UMRE NASİP OLDU

Ayvalıdere Ortaokulu öğrencisi Yusuf Akgül ise Kur'an-ı Kerim Okuma Yarışması'nın kazananı olmuştu. Akgül, küçük yaşta kutsal toprakları ziyaret edecek olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Allah bana 13 yaşımda Umre'ye gitmeyi nasip etti. Annem de benim kadar mutlu ve heyecanlı. Annemin hayır duaları, Esenler Belediyesi'nin katkılarıyla tüm İslâm alemi için dualar edeceğim inşallah" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum