Barzani petrol antlaşmasından endişeli

Barzani petrol antlaşmasından endişeli

BM Irak Temsilcisi Kubis ile bir araya gelen IKBY Başbakanı Barzani, Bağdat yönetiminin, petrol anlaşmasına uymamasından endişeli olduklarını belirtti.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, Birleşmiş Milletler (BM) Irak Temsilcisi Jan Kubis ile bir araya geldi.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Barzani ile Kubis, Bağdat-Erbil petrol anlaşması, terör örgütü DAEŞ'in eline geçen Ramadi kentindeki insani durum, Irak ve Ortadoğu'daki çatışmaları ele aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, IKBY hükümetinin 2 Aralık 2014 tarihinde yapılan anlaşmaya bağlı kaldığını belirterek, Bağdat yönetiminin sözlerini yerine getirmemesinden endişeli olduklarını ifade etti.

Anlaşmanın BM, ABD ve İngiltere'nin talebi ve arabulucu olması üzerine yapıldığını hatırlatan Barzani, "O nedenle söz konusu 3 tarafın rollerini oynamasını ve Irak hükümetine baskı yapmasını bekliyoruz. Bağdat yönetiminin 2015 bütçe yasasına uyması ve anlaşmaya bağlı kalması için girişimlerde bulunulmalıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Barzani, sığınmacı sorununun her geçen gün büyüdüğüne işaret ederek, BM ve uluslararası yardım kuruluşlarının konuya ciddiyetle eğilmesi gerektiğine dikkati çekti. 

Kubis de, Ramadi kentinin DAEŞ'in eline geçmesinden sonra sığınmacı dramının arttığını belirterek, uluslararası yardım kuruluşlarının sorumluluk bilinciyle hareket etmesini ve Kürt bölgesindeki kurumlara destek olmasını istediklerini söyledi. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.