Barodan 'Said Nursi'nin naaşı bulunsun Urfa'ya defnedilsin' talebi

Barodan 'Said Nursi'nin naaşı bulunsun Urfa'ya defnedilsin' talebi

Said Nursi'nin mezarını bulmak için karar alan ve iki avukat görevlendiren Şanlıurfa Barosu'ndan yeni bir açıklama

Risale Haber-Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde Bediüzzaman Said Nursi'nin mezarını bulmak için karar alan ve iki avukat görevlendiren Şanlıurfa Barosu bugün yeni bir açıklama daha yaptı.

Şanlıurfa Barosu ve bazı sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Av. Nurullah Küçükoğlu, Said Nursi'nin mezarının bulunmasını ve yeniden Şanlıurfa'ya defnedilmesini talep etti.

Said Nursi'nin 23 Mart 1960'ta vefat ettikten sonra defnedildiği Balıklıgöl mevkiinde basın açıklaması yapıldı. Küçükoğlu, 57 yıl önce bugün gerçekleşen mezar parçalama olayını protesto ettiklerini belirten Küçükoğlu, "Said Nursi’nin dirisine tahammül edemeyip mutlak tecride maruz bırakanlar, Türkiye’de ve belki dünyada eşi benzeri görülmemiş büyük bir insanlık suçu işleyerek ölüsüne bile tahammül edememiş ve mezarını parçalamak suretiyle, naaşını defninden 111 gün sonra yani 12 Temmuz 1960’ta hırsızlayıp ortadan kaybederek toplumdan ve kamuoyundan yine mutlak bir şekilde tecrit etmiştir. Bu tecritten maksat Said Nursi’yi hafızalardan silmektir” dedi.

Bunun "insanlık suçu" olduğuna dikkat çeken Küçükoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Biz merhum Said Nursi’nin çalınan ve gasp edilen naaşının yerinin tespiti ile 24 Mart 1960 tarihinde defnedildiği mezarına iadesini tamamen hukuki, vicdani ve insani saiklerle ilgili makamlardan talep ediyoruz.”

saidnursi_baro.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum