‘Baro Başkanı’nın Hezeyânı ve İHL’ler

Mutlak ÂDİL olması gereken bir başkana, böylesine özürlü, tutarsız, bilmediği konuda ahkâm kesmek, bilmediğini bile bilmemek ve ‘saplantılı bir siyasetçi gibi, hatta ana muhalefet’ gibi konuşmalar yapmak, hiç yakışmıyor.

Ama maalesef tuz kokmuş tuz...
 
Baro başkanına, YARSAV’A, AYM’YE, HSYK’YA veya mutlak ÂDİL olması gereken diğer kurumlara bakıyorsunuz, her birisi ayrı bir âlem…

Sürekli birbirileriyle, kendileriyle ve o yüce makamlarıyla çelişiyorlar.

Cumhuriyetimize kast eden Ergenekon Silahlı Terör Örgütü’nün üzerine mutlaka gitmeleri gerekenler, (önemli bir bölümüyle) ESTÖ.’nün avukatlığına soyunuyorlar.

Adil davranan susurluk savcısının işine, acımasızca ve insafsızca son veriyorlar.

Halkın neredeyse yarısının tercihi olan bir iktidara karşı, ‘sanki ana muhalefet partisi gibi’ ciddî tavırlar sergiliyorlar. Cumhuriyeti ve Demokrasiyi yaralayıcı hareket ediyorlar. Her olumlu girişimin önüne, âdeta takoz koyuyorlar…

Hey gidi 10. Cumhurbaşkanımız, Sn. N. Sezer hey.

Âdil olması gereken bu ciddî kadrolara kimleri yerleştirmişsin böyle?...

Türk halkına yaptığın bu iyiliğin (!!!) unutulacak gibi değil…

*******

Bu girizgâh ve serzenişten sonra, aynı zihniyetin bir mensubu olan ve maalesef Baro Başkanı olan Sn. Muammer Aydın’ın çok talihsiz beyanatlarına geçmek istiyorum.

Baro başkanı Muammer Aydın; “..imam hatip liselerinde okuyan öğrencilerin analitik düşünemediğini, matematik, fizik gibi önemli dersleri okumadıklarını (!) iddia ederek 'Bu öğrenciler, tıp ve hukuk okumamalı' ifadesini kullandı.” (Haberin bir kısmı maalesef böyle.)

Burada iç-içe üç ciddi yanılgı veya kasıtlı saptırma var:

Yapılan ciddi araştırmalar gösteriyor ki; imam hatip okullarında, sn. başkanın “okutulmuyor” dediği o önemli derslerin tamamı var. (Progr. Aşağıda.)
Öyle bir makama gelmiş ve mutlak âdil olması gereken bir kişinin, bunları araştırmadan konuşması veya bilmiyor olması kesinlikle mümkün değil!!!

İmam hatiplerde okuyup da, her konuda çok başarılı olan ve ÖSS’lerde ilk üç dereceye giren çok isimler var. Sayın başkan bunları da mı görmüyor?

Kendisinin görmek istemediğini, milletin de görmediğini mi zannediyor? Oysa gözlerini gerçeklere kapamakla, sadece kendisine gece yaptığının farkında bile değil...

Bu başarılı imam hatipliler, 28 Şubat ürünü olan 11 yıllık zulüm nedeniyle, yani ‘katsayı adaletsizliği mağduru’ oldukları için, istediği bölümlerde okuyamıyorlardı.

YÖK bu yanlış gidişe, yani bu siyasi zulme “DUR” dedi.

İşte bu zihniyetin hazmedemediği de, maalesef bu âdil davranış biçimidir.

İmam hatiplilerin ANALİTİK düşünemediğini iddia ediyor. Bu iddia külliyen yanlıştır ve bir nevi hezeyândır...
Analitik düşünme; bir konuyu, sorunu ya da problemi analiz edip, yani alt başlıklarına ayrıştırıp, her bir başlığı ayrı ayrı irdeleyip eleştirerek ve her biri arasındaki bağlantıları, gerçekçi kanıtlarıyla ortaya koyarak düşünmek ve değerlendirmektir. (Bknz.: Geniş kapsamlı lügatler.)

Şimdi soruyorum:

A- Maneviyattan yoksun, halkın % 90’ının değer verdiği İslam dininden, fıkıhtan, Kur’ân ilminden nasipsiz bir kimse mi daha analitik düşünebilir?

B- Yoksa tüm teknik bilgilerin yanında, maneviyatlı, tüm dinleri ve özellikle İslam dini ve de fıkıh ve Kur’ân ilmi ile donanmış kimseler mi daha analitik düşünebilir?

Elbette “B şıkkı” denilecektir. Aksi asla mümkün değil…
Çünkü A şıkkındaki kişi, maneviyat ile ilgili bir sürü ANA BAŞLIKTAN yoksundur. Dolayısıyla bu bilgi sahibi olmadığı ana başlıkları irdelemesi, asla mümkün değildir.

Bu yoksunluk nedeniyle de, eksik düşünmesi ve yanlış değerlendirmesi kaçınılmazdır.
Sayın başkanın ve o zihniyetin çok büyük bir yanılgısı daha var. Bu hazret, üstüne basa basa 'Bu öğrenciler tıp ve hukuk okumamalı' diye diretiyor.
Oysa imam hatiplilerin, özellikle bu ‘tıp ve hukuk’ alanlarında okumaları, her açıdan çok daha önemlidir, lâzımdır ve gerçekten de zarurîdir.
Çünkü; adalet dağıtması gereken kurumlarda ve de insanın canını emanet ettiği tıbbî müesseselerde, Allah’a c.c. imanın, âhiret ve mahkeme-i Kübra inancının zâfiyeti halinde, ne kadar ciddi tehlikelerin yaşandığını, çok acı tecrübelerle izledik. Kararlar verilirken, vicdan ile cüzdan arasındaki gidip gelmeleri hatırlayınız. (Mrhm. Özal’ın sözü.)

Yukarıdaki serzenişlerimizi de lütfen masaya yatırınız, irdeleyiniz ve düşününüz!...

Diğer yandan da, yani tıp alanında ise; Doç. Dr. Kazım Kılınç’ın “KAN EMEN PROFESÖRLER” başlıklı haykırışlarını hatırlayınız. (Merak eden google’dan açıp okuyabilir.)

*******

Aysbergin görünen kısmında yani sadece su yüzüne çıkmış olaylarda, ‘Allah korkusu, âhiret ve mahkeme-i Kübra inancı zâfiyetinin’, zirvelerde olduğuna şahit olacaksınız. Yani bu problemlilerin tümüne yakını, inançtan yoksundur…
Bu inancın ise; eksik ve kusurlarına rağmen, en iyi bir şekilde, imam hatip liselerinde verildiğini sanırım tartışmaya hiç gerek yok… (Keşke tüm okullarda verilse de bu tür tartışmalar olmasa!)

Bu nedenledir ki halkın, imam hatiplere aşırı teveccühü, izdihamlara sebep olmaktadır.

Şu muhalif zihniyetin esas koktukları da, halkın işte bu teveccühüdür.
Bu entrikalar da, bu saptırmalar da, 11 yıl önce dayatılan “katsayısı” zulmünün gerçek sebebi de, işte budur. Eveleyip-gevelemeye ve sağa-sola kıvırmaya hiç gerek yok…

*******

Evet, zaman gösterdi ki:

Güneş balçıkla sıvanmıyor. Gerçekler ört-bas edilemiyor…
Cennet ucuz değil, Cehennem de lüzumsuz değil…
Allah NUR’UNU tamamlıyor. (Müşrikler istemese de.) Rahmet sel’inin önüne geçilemiyor.

Bu gerçeklerin, bu Nûrun ve bu selin önüne geçmek isteyenler, kendilerine yazık ediyorlar. Böylesine komik, zavallı, bayağı ve basit duruma düşüyorlar…

Ne mutlu, bu gerçeklere sahip çıkan bahtiyar insanlara.
Yazıklar olsun, İslâm güneşini balçıkla sıvamaya çalışanlara…
*******

Ek Bilgi:

İHL.’deki zorunlu dersler: DİL VE ANLATIM, TÜRK EDEBİYATI, TARİH, T.C. İNKILÂP TARİHİ VE ATATÜRKÇÜLÜK, COĞRAFYA, MATEMATİK, FİZİK,  KİMYA,  BİYOLOJİ, SAĞLIK BİLGİSİ, FELSEFE, YABANCI DİL, BEDEN EĞİTİMİ, MİLLÎ GÜVENLİK BİLGİSİ, TRAFİK VE İLK YARDIM.

Ayrıca ek, ‘alan’ dersleri: KUR’AN-I KERİM, ARAPÇA, TEMEL DİNİ BİLGİLER, FIKIH, SİYER, TEFSİR, KARŞILAŞTIRMALI DİNLER TARİHİ, HADİS, TÜRK EDEBİYATI vb. 13 ayrı alan dersleri var.

Seçmeli ders olarak da: RESİM, MÜZİK, DİNÎ MUSİKİ, HÜSN-Ü HAT, BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİ, GİRİŞİMCİLİK, BİLGİ KURAMI, PROJE HAZIRLAMA vs. gibi dersler 10 civarındadır. (İnt. İHL.’den alınmıştır.)

Moral Haber

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.