Muhammed Numan ÖZEL

Muhammed Numan ÖZEL

Barla Lahikasıyla Sohbet ederken dedim...

Barla Lahikasıyla Sohbet ederken dedim: Barla Lahikası Ablam, Dün Mektubat Ağabey Bana demişti Sadeleştirme Hakkında Sen Ne dersin?

  • .. kendini de mü’min biliyor. Mâdem hak ve hakîkat olan şerîat-ı Ahmediyenin kavaninini iltizam etmiyor ve hakîki tarafgirlik etmiyor, gayr-ı müslim bir mü’min oluyor. Îmansız İslâmiyet sebeb-i necat olmadığı gibi, bilerek İslâmiyetsiz îman dahi dayanamıyor, belki necat veremiyor, denilebilir. [1]

“.. kendini de Asrın İmamının Mesleğine sadık zannediyor kalbimiz Üstadımızla beraberdir biliyor. Mâdem hak ve hakîkat olan şerîat-ı Ahmediyenin kavaninini ders veren Ahirzamanın insanlarını Beşeriyetten çıkarıp insan yapan Risale-i Nuru iltizam etmiyor ve hakîki tarafgirlik etmiyor, gayr-ı Nur biTalebesi bir Nur’a Dost oluyor.

Ama cahil dost düşmandan fena tesiri olur. Çünkü düşman harici olurca şecaat, dahili olursa evham korsu havf verir. Îmansız İslâmiyet sebeb-i necat olmadığı gibi, Nura talebe olmaya niyet say u gayret etmeden cehd sarfetmeden tahkiki imana ve asrın anlayış tarzına uygun hizmet edemez ve say u gayreti istenen neticeyi vermez.

İslâmiyetsiz îman dahi dayanamıyor, belki necat veremiyor, o halde nasıl olurda Risale-i Nur’a hücum manasında sadeleştirmeye iyi niyetle nazar edilir diye sorarım. denilebilir.” Dedi.

Selam ve dua ile…

 

[1] Barla Lahikası (355)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.