Barla Lahikası ve Isparta Kahramanları

Barla Lahikası, geniş bir meşveret meclisi, nefis, cin ve insin oyun ve desiselerine karşı imanı tahkim mevkii, aç akıl ve vicdanları tatmin edici soruların sorulduğu ve müşküllerin halledildiği bir medrese salonu, Isparta Kahramanlarının bir Münazaratı, bir telakki tarzlarının tezahürüdür.

Barla Lahikası, nur bahçesi, Nura müştak olanların istidatlarını inkişaf ettirecek manevi bir cennet. Gaflet uykusuna yatanları uyandıran bir gök gürültüsü, baskı ve zulüm karşısında çaresiz kalanlara kuvvetli bir dayanak, şiddetli bir enerji, gayretli bir şevk kaynağıdır.

Barla Lahikası, adanmışlıkların, fani oluşların, tefani mesleğinin bir zemini, Nurların manevi bostanında bir diriliş, kendi eseriymiş gibi ve canı pahasına sahipleniş, ihlâs ve sadakatin zirvesine bir tırmanıştır.

Barla Lahikası, yaralı gönüllere deva üreten Risale-i Nur eczanenin bir fihristesidir.
Barla Lahikası, manevi güneşlerin ve parlak yıldızların doğuş sahnesidir.

Barla Lahikası, Risale-i Nurların saçtığı mestane bir neşe, hayretkarane ve takdirkarane bir tefekkür, bir seyrangah, derin bir nefes, ferahlatıcı bir müjde, doyumsuz lezzetlerden ve sonsuz zevklerden oluşan bir sofradır.

Barla Lahikası, teselli bulanların, azim istifade edenlerin, kirlerden arınanların, iman-ı kâmile erişenlerin, ruhları gülistana çevrilenlerin ruhani beraberliğidir.

Barla Lahikası, mevcudattan ağır, manevi kıymeti yüksek, dürr-i yektaları ve elmasları ile ulvi ve nurani bahislerin ve manevi sürurların meşheridir. 

Barla Lahikası, büyük hakikat nurlarının ve yüksek duyguların zevklerinin maneviyat deryasıdır.

Barla Lahikası, son sistem vahdani cihat malzemeleriyle, sağlam ve çelik gibi kuvvetleriyle, müşrik ve münkirlerin mağlup edildiğini müjdeleyen bir cihat meydanıdır.

Barla Lahikası, taallümle, tefeyyüzle ve telezzüzle manen yükselişin, gözsüzlere göz, kalpsizlere kalp, şuursuzlara şuur bahşeden tefekkürün serencamıdır.

Barla Lahikası, en tehlikeli anlarda bile hakkı söylemekten çekinmeyen ve pek âlî ruhlu kahramanların cevelangahıdır. 

Isparta, saff-ı evvel Risale-i Nur Talebesi olan bu kahramanların harman olduğu yerdir, Risale-i Nurları dünyaya neşreden hakikatli bir merkezdir.

Risale Akademi Isparta Valiliği ile birlikte 21-23 tarihleri arasında Isparta Kahramanları Sempozyumu düzenliyor.

Bu sempozyumda Isparta Kahramanları, nur medreseleri, Nur ve Gül fabrikaları, Mübarekler Heyeti, onların ihlâsı, sadakati, taallümleri, tefekkürleri, sürurları, ruhani beraberlikleri, hayret ve takdirleri, hüşyar kalpleri, şevk ve gayretleri akademik bir zeminde masaya yatırılacak.

Herkesi telezzüze, tefekküre ve vefa borcu ödemeye bekleriz efendim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum