Barış Pınarı Bölgesi’nde 285 bebek dünyaya geldi

Barış Pınarı Bölgesi’nde 285 bebek dünyaya geldi

​Türkiye tarafından Fırat’ın doğusuna yönelik düzenlenen “Barış Pınarı Harekâtı” ile kontrol altına alınan bölgede yüzlerce bebek dünyaya gözlerini açtı.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla aktif hale getirilen Tel Abyad ve Resulayn Hastanelerinde halka gerekli sağlık hizmetleri sunuluyor.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü danışmanlığında, Suriyeli doktorların ve sağlık personelinin çalıştığı hastanelerde, 2020 Şubat ayı sonu itibariyle; 90 bin 253 poliklinik hizmeti verildi, 56 ameliyat gerçekleştirildi ve 285 bebek de bu hastanelerde dünyaya geldi.

Kızılay başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının ilaç ve tıbbi teçhizat desteğinde bulunduğu hastanelerde tedavi gören hastalara, 200 bin kutu ilaç dağıtıldı.

Tel Abyad ve Resulayn’daki hastanelerin ilaç ihtiyacını karşılamak için sivil toplum kuruluşları ve ilaç firmaları ile irtibat kuran AFAD, bu kapsamda bazı ilaç firmalarının Kızılay’a bağışladığı 63 bin 140 kutu muhtelif ilacı da Tel Abyad Hastanesine teslim etti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.