Barış için 9 bin kilometre pedal çevirdi

Barış için 9 bin kilometre pedal çevirdi

Barışa dikkati çekmek için bisikletiyle yola çıkan 27 yaşındaki gezgin Ozan Yılmaz, 50 il gezdi.

Barışa dikkati çekmek için İzmir'den 6 ay önce bisikletiyle yola çıkan ve 50 il gezip 9 bin kilometre pedal çeviren 27 yaşındaki gezgin Ozan Yılmaz, 81 ili gezmeyi hedefliyor.

Ege Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünden geçen yıl mezun olan Ozan Yılmaz, barışa dikkati çekmek ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması için 6 ay önce İzmir'den yola çıktı.

Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerinin ardından İç Anadolu'ya gelen Yılmaz, mola verdiği Yozgat'ta AA muhabirine yaptığı açıklamada, gezide 6 ayda 9 bin kilometre yol katettiğini ve 50 il dolaştığını söyledi.

Yılmaz, 6 aydır yollarda olduğunu, yolculuğunun 3 ay daha devam edeceğini, barışa katkı sunmayı amaçladığını vurguladı. 

Gittiği yerlerde özellikle Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerini sorduklarını ifade eden Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

"Haziran seçimleri döneminde o bölgeden geçtim. O dönemde barış süreci vardı ve ortam sakindi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu halkının sıcakkanlı ve misafirperver tutumu beni çok etkiledi. Ben doğudan aldığım bir kitabı Karadeniz'e götürüyorum, Karadeniz'den aldığım bir oyuncağı İç Anadolu'da bir çocuğa götürüyorum. Böylece aradaki köprüyü kurmaya çalışıyorum. Kendi çapımda barış ortamına katkı sağlamaya çalışıyorum."

"Bisiklet kullanan insanlara saygının da artması lazım"

Anadolu halkının sıcakkanlı ve misafirperver olduğuna işaret eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bana kalacak yer veriyorlar, yemek veriyorlar. Benim herhangi bir sponsorum veya maddi desteğim yok. Buna rağmen 6 aydır yollardayım. Bu da Anadolu halkının sıcakkanlı ve misafirperverliği sayesinde oluyor. Hem konaklamama hem de yeme içmeme yardımcı oluyorlar. 81 ili bisikletle gezmeyi düşünüyorum. Türkiye'de bisikletli insanlara karşı saygı sorunu var. Yakın zamanda da yaşanmış acı olaylar ve kayıplarımız var. Bu konuda biraz daha gelişmemiz lazım. Biz de bunu yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Şehirlerde biraz daha yaygınlaşmaya başladı bisiklet kullanımı. Bisiklet yolları yapılmaya başlandı. Bunun yanı sıra bisiklet kullanan insanlara saygının da artması lazım."

Yılmaz, ziyaret ettiği şehirlerde hayırsever vatandaşların kendisine verdiği oyuncak, defter ve kalemleri gittiği illerde çocuklara dağıttığını sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.