Barcelona- Real Madrid (El Clasico) ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Barcelona- Real Madrid (El Clasico) ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Barcelona Real Madrid arasında oynanacak El Clasico mücadelesi nefesleri kesmeye hazırlanıyor. Dünyada haftanın en önemli spor organizasyonu olacak El Clasico'da, milli futbolcumuz Arda Turan da sahne alıyor.

Barcelona ile Real Madrid, İspanya 1. Futbol Ligi’nde (La Liga) karşı karşıya gelecek. "El Clasico" olarak adlandırılan büyük rekabette iki takım 231. resmi maçlarına çıkacak.

BARCELONA REAL MADRİD EL CLASİCO MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Tüm dünyanın nefeslerini tutarak izleyeceği dünya derbisi Barcelona Real Madrid rekabetinde son halka, 2 Nisan Cumartesi saat 21.30'da oynanacak. Zorlu mücadele Lig Tv 3 ekranlarından naklen yayınlanacak.

La Liga'da şampiyonluk yolunda büyük avantajı bulunan Barcelona ile bu sezon hedefini Şampiyonlar Ligi'ne çeviren Real Madrid arasında oynanacak El Clasico derbisini izleyiciler internet üzerinden de canlı olarak takip edebilecek. Digitürk Play üyeliği bulunan kullanıcılar, internet üzerinden El Clasico'yu izleyecek.

Barcelona ile Real Madrid, 114 yıllık tarihi olan El Clasico’da ilk kez 1902 yılında, dönemin Taç Kupası’nda karşılaştı. Başkent Madrid’deki Castellana Hipodromu’ndaki sahada 2 bin taraftarın önünde oynanan mücadeleyi 3-1 Barcelona kazandı.

EL CLASİCO'DA DİKKATLE İZLENECEK İSİMLER

Gözler, Barcelona ile Real Madrid takımları dışında iki kulübün yıldız oyuncuları Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo da olacak. La Liga’da 13 kez karşı karşıya gelen iki futbolcudan Portekizli Ronaldo 7, Arjantinli Messi ise 8 gol kaydetti. Messi’nin, aynı sahada yer aldıkları tüm El Clasico’larda da Ronaldo’ya karşı gollerde 16-15 üstünlüğü bulunuyor.

El Clasico’larda toplam 21 golü bulunan Barcelonalı Lionel Messi, bu alandaki rekorun sahibi. Arjantinli forvet oyuncusu ayrıca 14 golle de "ligde oynanan El Clasico’ların en skoreri" unvanını, Alfredo Di Stefano ile paylaşıyor. Messi, cumartesi günü yapılacak maçta gol atarsa bu unvanı tek başına ele geçirecek.

El Clasico tarihinde hat-trick yapan tek futbolcu da Messi oldu. Messi, 2007’de Nou Camp’ta, 2014’te de Santiago Bernabeu’da üçer gol attı. Takımların mevcut kadrolarına bakıldığında en çok El Clasico maçına, 32 ile Andres Iniesta (Barcelona) çıktı. Inesta’yı, otuz birer karşılaşmayla Sergio Ramos (Real Madrid) ve Lionel Messi (Barcelona) izliyor.

ARDA'NIN İLK EL CLASSİCO'SU OLABİLİR

Barcelona’da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, teknik direktör Luis Enrique tarafından kadroya alınması halinde kariyerindeki ilk El Clasico maçına çıkacak.

Arda, Atletico Madrid’deyken ligde 7 kez Real Madrid’e karşı oynadı. Atletico ve Real, bu maçlardan üçer kez galip ayrıldı. Bir maç ise berabere sonuçlandı. Real Madrid’e karşı 1 golü bulunan Arda, 13 Eylül 2014’te Atletico’nun Real’i 2-1 yendiği maçta takımının galibiyet golünü attı.

posta

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.