Bankalardaki hesaplarda 100 milyon lira unutuldu

Bankalardaki hesaplarda 100 milyon lira unutuldu

Bankalarda 10 yıldır işlem yapılmayarak zaman aşımına uğrayan 838 bin hesapta yaklaşık 98 milyon lira unutuldu.

5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62'nci maddesi gereği, bankalar nezdinde hak sahipleri tarafından yapılan en son işlem, talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren 10 yıl süreyle aranmayan her türlü mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklar zaman aşımına uğruyor ve gelir kaydedilmek üzere Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) aktarılıyor.

Bu kapsamda, bankalar tarafından zaman aşımına uğrayan hesaplarla ilgili yapılan ilanlar doğrultusunda, hak sahipleri veya mirasçıları tarafından 15 Haziran'a kadar aranmayan hesaplar TMSF’ye devredildi. Böylece, bu yıl itibarıyla, en son 2007'de işlem görmüş hesapların Fon'a devri gerçekleştirildi.

838 bin mudi parasını bankada unuttu

15 Haziran 2018 itibarıyla zaman aşımına uğrayan ve bankalar tarafından TMSF'ye ön bildirimi yapılan muhtelif döviz cinsinden (TL, dolar ve euro) hesapların TL karşılığı tutarı yaklaşık 98 milyon lira oldu.

2007'den itibaren işlem görmeyen ve 2018 yılında zaman aşımına uğrayan ve bankalar tarafından Fon'a kesin bildirimi yapılan hesapların 401 bin adedi mevduat, 4 bin adedi katılım fonu, 433 adedi ise alacaklardan oluştu.

31 Aralık 2017 itibarıyla zaman aşımına uğrayan ve bankalar tarafından TMSF’ye ön bildirimi yapılan 854 bin hesaptan yaklaşık 16 bin hesap sahibi bankalara başvurdu. Böylece, Fon'a devredilen hesap sayısı 838 bin oldu.

Zaman aşımına uğraması nedeniyle 2018 yılında TMSF'ye devredilen en yüksek meblağ ise 194 bin 584 euro oldu.

Son 10 yılda, 3 milyon 979 bin muhtelif döviz cinsinden (TL, dolar ve euro) hesapların toplam TL karşılığı tutarı olan 830 milyon lira da TMSF'ye devredildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.