Balık pazarı hareketlendi

Balık pazarı hareketlendi

Durağanlık yaşayan balık pazarı, havaların iyileşmesiyle birlikte hareketlenmeye başladı

Kurban bayramında durağanlık yaşayan balık pazarı, havaların iyileşmesiyle birlikte hareketlenmeye başladı. Kurban bayramında vatandaşların evine et girmesi ve kötü hava koşulları ile birlikte balık fiyatlarındaki artışın olumsuz etkileri, Kocaeli'deki balık pazarını yavaş yavaş terk etmeye başladı. Havaların iyileşmesiyle birlikte balık pazarında fiyatlar düşerken, balık severlerin pazara ilgisi artmaya başladı. Geçen haftalarda yüksek fiyatlar dolayısıyla balık alamayan vatandaşlar, fiyatların ucuzlamasıyla birlikte balık pazarını hareketlendirmeye başladı.

Balık pazarındaki hareketlilikten memnun olan esnaf Tunahan Tuna, “Kurbandan sonra bir iki gün havalar esti, fiyatlar yükseldi. Ama şimdi balık fiyatları çok uygun. 25-30 liraya sattığım balığı şimdi 13-14 liraya satmaya başladım. Bir tek palamut 40 TL'yi aştı. Palamut zaten bu sene pek çıkmayacak. Bunu biz balıkçılar olarak baştan beri söylüyorduk. Yağışların başlaması nedeniyle hamsinin fiyatları yükseldi. Son iki gündür havalar düzeldi, fiyat düşmeye başladı. Aslında talep aşırı derecede var ama fiyatların yükselmesiyle insanlar kendini geri çekiyordu. Ama artık talep var" dedi.
Bazı balıkçılar, hem kurban bayramı sonrası hem de havaların kötüleşmesiyle fiyatların yükseldiğini ama havaların ısınmasıyla balık fiyatlarında düşme yaşandığını belirtti.

IHA

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.