Bal, karabiber, zencefil ve zerdeçal dörtlüsünü virüs savar yapan formül

Bal, karabiber, zencefil ve zerdeçal dörtlüsünü virüs savar yapan formül

Şifalı bitkileri ikili veya üçlü karışımlar hâlinde tüketmek vücut direncini artırıyor. Peki, hangi bitki neyle kullanılmalı? 

Grip ve nezle için doktora gitmek istemeyenlere virüs savar iki tarif. Şifalı bitki karışımları vücuda bulaşan bakteri ve enfeksiyonları yok ediyor.

Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Serhat Koran, gribe ve nezleye karşı şunları söyledi:

"Şifalı bitkileri tek tek kullanmaktansa ikili üçlü karışımlar halinde tüketmemiz çok daha güçlü bir etki oluşturacaktır. Örneğin bal, karabiber, zencefil ve zerdeçal karışımı bu bitkilerin tek tek kullanımından daha etkili bir sonuç verir ve tam bir virüs savardır. Ayrıca kekik çayı ve zeytin yaprağı çayının beraber kullanılması da koronavirüs ve grip virüsüne karşı çok daha etkili sonuç verecektir."

2-068.jpg

GRİBE KARŞI VÜCUT DİRENCİNİ ARTIRAN İKİ TARİF

TARİF1

100 gr bal, 20 gr zerdeçal, 20 gr toz zencefil ve 5 gr karabiber. Bu karışımı dilediğimiz miktarda ılık süt ile karıştırarak tüketebiliriz.

3-034.jpg

TARİF 2

4 yemek kaşığı yeşil çay içine bir adet kakule, 2 adet karanfil ve 1 adet çubuk tarçın. Kaynamış 4 bardaklık sıcak su içine bu karışımı ekleyerek virüslere karşı etkili, bağışıklığımızı güçlendiren bir çay demlemiş oluruz. Bu karışımı dilerseniz bal ile tatlandırabilirsiniz. Akşam

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.