Bakanlıktan Wikipedia açıklaması

Bakanlıktan Wikipedia açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’de 2 yılı aşkın süredir erişim yasağı olan Wikipedia'nın açılması için

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın soru önergesine yanıt veren Bakanlık, Wikipedia'ya uygulanan erişim yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Birgün'den Anıl Karaca'nın haberine göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2 yıldır Türkiye’den erişilemeyen Wikipedia’da yer alan bazı içeriklerin 'Türkiye’yi terör örgütleriyle iş birliği içerisinde göstermeye çalıştığını' belirtti ve engelin kalkması için Wikipedia’nın içerikleri silmesi gerektiğini kaydetti.

Bakanlığın açıklaması şöyle:

"Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından Wikipedia’da yer alan ve Türkiye’yi terör örgütleriyle iş birliği içerisinde göstermeye çalışan içeriklerle ilgili olarak; 5651 sayılı Kanunun 8/a maddesi kapsamında Wikipedia’ya içerikleri çıkarması için birçok defa uyarı maili gönderilmiş, içeriklerin çıkarılmadığının tespit edilmesi üzerine, idari tedbir uygulanmış ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 29/04/2017 tarihli ve 2017/2956 Değişik İş Sayılı Kararı ile onaylanmıştır. Mahkeme kararına istinaden ilgili içeriğin kaldırılması için tekrar bildirimde bulunulmuş ancak müspet bir cevap alınamamıştır. Erişim engelinin kaldırılabilmesi için Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 29/04/2017 tarihli ve 2017/2956 D. İş Sayılı Kararında yer verilen URL adreslerindeki içeriklerin çıkarılması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.