Bakanlıktan milyonlarca tüketiciye SMS uyarısı

Bakanlıktan milyonlarca tüketiciye SMS uyarısı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, dosya masrafı, kart aidatı gibi masrafları “bankalardan geri alıyoruz” vaadi konusunda tüketiciyi uyardı.

Bakanlık, masrafların alınabilmesi için yasal yolun tüketici hakem heyetleri ve mahkemeler olduğunu açıkladı. Bakanlık, son dönemde tüketicilere “dosya masrafınızı alıyoruz” şeklinde gönderilen kısa mesajları takibe aldı.

Bakanlık, SMS yoluyla yapılan tanıtımlarda bankalar tarafından alınan yıllık kredi kartı aidatı ve kart masrafının geri alınabileceğine ilişkin danışmanlık hizmeti veren firmalara karşı tüketicilerin uyanık olmasını istedi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, tüketicilerden gelen şikayetler üzerine farklı cep telefonu numaralarından tüketicilere kısa mesaj gönderen firmayı yakın takibe alarak, firmanın insanları tuzağa düşüren dolandırıcılık yöntemini açığa çıkardı. Binlerce tüketicinin her gün yüzlercesini yaşadığı dolandırıcılık yöntemi şöyle gelişti:

KART BİLGİLERİNİ ÇALDILAR

Firma, ilk olarak tüketicilere farklı numaralardan SMS’ler göndererek, bankaların aldığı masrafların geri alınabileceğine yönelik profesyonel hizmet verildiği izlenimi uyandırdı. Mağdurların kredi kartı bilgilerini alan firma, daha sonra tüm bilgilerini ele geçirdiği tüketilerin kartından farklı miktarlarda ücret tahsil etti. Daha sonra vaadinin yerine getirilmediğini anlayan tüketici ise SMS gelen numaraları aramasına rağmen hiç kimseye ulaşamadı. Dolandırıldığını fark eden tüketiciler ise soluğu bakanlıkta aldı. Bakanlık şikayetler üzerine tüketicinin bilgi ve tecrübe eksikliğinin istismar edildiğini belirledi. Tüketiciye tavsiyelerde bulunan bakanlık ise 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında, tüketici şikayetleriyle, tüketiciye yönelik uygulamalardan doğabilecek uyuşmazlıklarda öngörülen yasal çözüm yolunun sadece tüketici hakem heyetleri ve tüketici mahkemeleri olarak belirlendiğini açıkladı. Tüketicilerden tamamen ücretsiz olan bu iki yola başvurmasını tavsiye eden Gümrük Bakanlığı, dolandırıcı firmalara karşı uyanık olunmasını istedi.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.