Bakanlık harekete geçti! Müfettişler görevlendirildi

Bakanlık harekete geçti! Müfettişler görevlendirildi

Ticaret Bakanlığı, ÖTV matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için harekete geçti.

Ticaret Bakanlığı müfettişleri, sıfır kilometre araç satışında uygulanan özel tüketim vergisi (ÖTV) değişikliği sonrası indirimi fiyatlarına yansıtmayan bayileri denetleyecek.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, söz konusu düzenlemeyi etkisiz hale getirmeye çalışan haksız ticari uygulamaların tespiti ve bu konudaki cezai müeyyidelerin uygulanması maksadıyla Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un talimatlarıyla, Ticaret Müfettişleri görevlendirildiği belirtildi.

Bakan Muş'tan fahiş fiyat açıklaması: Yaptırımlar ağır olacak

Müfettişler bu kapsamda sıfır kilometre araçlara ilişkin üretici, distribütör, bayi ve galerici araç tedarik zincirini inceleyecek.

"STOK YAPILIYORSA YAPTIRIM UYGULARIZ"

Bakan Muş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetmişti;

"Peşinen kimseyi suçlu gösteremeyiz ancak çeşitli iddialar dolaşıyor. Eğer araçlar stokta tutuluyorsa, anlaşıp galericilere veriliyorsa ve vatandaş bunlardan dolayı araç bulamıyorsa, tespiti halinde bunların çok ağır yaptırımları olacak. Kural dışılık varsa kimsenin gözünün yaşına bakmayız. Bu konuda çok netiz."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.