Bakanlık 10 bin çocuğu ailesine kavuşturdu

Bakanlık 10 bin çocuğu ailesine kavuşturdu

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca "Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması" ile koruma altındaki 10 bin 526 çocuk ailelerine kavuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, daha önce korunmaya ve bakıma ihtiyacı olan çocuklara yönelik yürütülen "kuruluş bakımı" öncelikli çalışmalar yerine "aile odaklı" çalışmalar yürütüyor. 

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının "Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması" ile 2014 yılı sonu itibariyle koruma altındaki 10 bin 526 çocuk, ailesinin yanına döndürüldü. Kurum bakımına alınmadan, ailesinin yanında desteklenen 56 bin 18 çocuk bulunuyor.

Çocuk hizmetlerine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtları olarak bilinen kuruluşlar kapatılarak ev tipi bakım kuruluşları açılıyor.

Sevgi evlerinde 4 bin 515 çocuk bulunuyor

Bakanlık, apartman dairelerinde veya müstakil dairelerde baktığı 0-18 yaş çocukların bulunduğu "çocuk evleri"nin de sayısını artırdı. Çocuk evleri ile çocuklar için kiralanan dairelerde, 24 saat bakımlarının yapıldığı ev tipi kuruluşlarda hizmet veriliyor.

2005 yılında 4 çocuk evinde 21 çocuğa bakılırken, 2015 Mayıs ayı itibariyle bin 15 çocuk evinden 5 bin 15 çocuk hizmet alıyor.

Yüksek standartlı fiziki mekan ve kaliteli bakım hizmetinin verildiği 76 çocuk evi sitesinde (sevgi evi) 4 bin 515 çocuk kalıyor.

"Aileye dönüş" uygulaması

Bakanlığın 2005 yılında başlattığı "Aileye Dönüş ve Aile Yanında Destek Uygulaması" ile yoksulluk sebebiyle çocukların kurum koruması altına alınması hizmetinden vazgeçildi.

Gerekli koşullar sağlandığında, çocuklar için en uygun ortamın öz ailelerinin yanı olduğu düşüncesiyle hareket eden bakanlık, daha önce koruma altına alınan çocukları ailelerinin yanına döndürdü.

Böylece, eski uygulamaların yerine çocuklar kendi öz aileleri yanında desteklenmeye başlandı. Bu uygulama kapsamında ailelere de sosyal ve ekonomik olarak destek veriliyor. 

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.