Bakan Soylu : 'Gelecek nesilleri emanet ettiğimiz insanlar...'

Bakan Soylu : 'Gelecek nesilleri emanet ettiğimiz insanlar...'

Bakan Süleyman Soylu, deklarasyon imzalayan akademisyenlere yönelik konuştu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, deklarasyon imzalayan akademisyenlere yönelik, “Acıdır ki kendilerini aydın diye nitelendirenler bugün kendilerinden sağduyu beklediğimiz, Türkiye’ye akıl verdiğini düşünen gelecek nesilleri emanet etmeye çalıştığımız aydın diye geçinen insanlar terörü destekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kınıyor ve orada ülkemizin karşı karşıya kaldığı bir tabloya tek bir söz etmiyorlar” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlükleri ile İstişare Toplantısına katıldı. SGK Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Soylu, “İş gücü piyasalarında, çalışma hayatında, sosyal güvenlik sisteminde yeni farkların oluştuğu yeni bir dünyanın içerisindeyiz. Türkiye’nin attığı bütün adımlar, reformlar, aldığı tedbirler, ortaya koydukları ve elde ettiği sonuçlar aslında dünya da birçok ülkenin bugün kendinse hedeflediği reformlar olarak nitelemekte. Türkiye 14 yıldır gerek çalışma hayatında, sosyal güvenlik sisteminde çok ciddi adımlar atıyor. Çok önemli reformlar gerçekleştiriyor” diye konuştu.

“BU ÜLKEDE 780 BİN KİLOMETREKARE İÇERİSİNDE KAMU DÜZENİNİ KİM BOZMAYA ÇALIŞIRSA KARARLILIKLA BERABER BİZ BUNA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan olaylara değinerek konuşmasına devam eden Soylu, “Seçimin sonuçlarını ortadan kaldırmak, hafifletmek için orada sözde özerklik adı altında ülkemizin huzurunu, birliğini, beraberliğini ve hedeflerini ortadan kaldırmaya yönelik bir anlayışı hep birlikte izliyoruz. Şunu net bir şekilde söylemek istiyorum, bu ülkede 780 bin kilometrekare içerisinde kamu düzenini kim bozmaya çalışırsa kararlılıkla beraber biz buna müsaade etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Deklarasyon imzalayan akademisyenlere yönelik açıklamalarda bulunan Soylu, “Çok net bir şekilde anlaşılıyor ki Türkiye’nin eş zamanlı hedeflerine ulaşabilmesi için bunun gerçekleşebilmesi için reformlarımız ne kadar önemliyse Türkiye’de kamu düzenini sağlamakta o kadar önemli. Acıdır ki kendilerini aydın diye nitelendirenler bugün kendilerinden sağduyu beklediğimiz, Türkiye’ye akıl verdiğini düşünen gelecek nesilleri emanet etmeye çalıştığımız aydın diye geçinen insanlar terörü destekliyor. Türkiye Cumhuriyeti Devletini kınıyor ve orada ülkemizin karşı karşıya kaldığı bir tabloya tek bir söz etmiyorlar. Kendilerini gazete olarak nitelendiren gazeteler de onların arkalıklarını alıyor ve maalesef tamamen dengeden, akıl sağlığından ve vicdandan ayrılıyorlar. Bunların hepsinin karşılığı ne biliyor musunuz? güçlü bir ekonomiye sahip olmak, güçlü kurum ve kuruluşlara sahip olmak” şeklinde konuştu.  

İha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.