Bakan açıkladı: 91 raybüs hizmet veriyor

Bakan açıkladı: 91 raybüs hizmet veriyor

Bakan Turan, mecliste sorulan soru üzerine TCDD'nin içinde hizmet veren 91 dizel tren seti olduğunu söyledi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in raybüslere ilişkin soru önergesini yazılı olarak yanıtladı.

TCDD Taşımacılık A.Ş Genel Müdürlüğü envanterinde geçen yıl sonu itibarıyla 91 raybüs bulunduğunu ifade eden Turhan, bu setlerin Zonguldak-Karabük, Gökçebey-Zonguldak, Basmane-Denizli, Basmane-Alaşehir, Manisa-Alaşehir, Basmane-Söke, Denizli-Söke, Söke-Nazilli, Basmane-Ödemiş, Çatal-Tire, Basmane-Tire, Sivas-Divriği, Kars-Akyaka, Erzincan-Divriği, Malatya-Elazığ, Konya-Karaman, İskenderun-Mersin, Adana-Mersin, Afyon-Eskişehir hatlarında kullanıldığını aktardı.

“22 DMU seti daha teslim alınacaktır”

Bakan Turhan, "208 Araç DMU Üretimi Projesi kapsamında 30 DMU seti teslim alınmış olup ilave olarak program dahilinde 2020 yılı sonuna kadar 22 DMU seti daha teslim alınacaktır." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Bakan Turhan, bölgesel yolcu trenlerinin ilgili mevzuat çerçevesinde Kamu Hizmeti Yükümlülüğü (KHY) Sözleşmesi kapsamında belirlenen güzergahlarda çalıştırıldığını ancak Konya-Ulukışla-Niğde güzergahının halen yürürlükte bulunan KHY Sözleşmesi kapsamı dışında olduğunu belirtti.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.