Bağdat sempozyumu

Bağdat sempozyumu

İslam Medeniyeti'nde Bağdat Uluslarası Sempozyumu İstanbul'da gerçekleştirilecek

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İKÖ İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) tarafından ortaklaşa organize edilen İslam Medeniyeti'nde Bağdat (Medînetü’s-Selâm) Uluslarası Sempozyumu; 7-9 Kasım tarihleri arasında, Üsküdar Belediyesi'nin sponsorluğunda,  Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezinde gerçekleştirilecek.

İslâm Konferansı Teşkilâtı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren Marmara Üniversitesi Rektörü, Prof. Dr. Necla Pur, Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can'ın açılış konuşmaları ile başlayacak olan Sempozyumun açılış konferansını İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi ünlü Türkolog Prof. Dr. Ömer Faruk Akün yapacak.
 
Açılış konferansı öncesinde IRCICA Araştırmada Mükemmeliyet Ödül Töreni (IRCICA Award for Excellence in Research, Award Ceremony) düzenlenecek. 
 
Sempozyumun bilim heyetinde yer alan isimler: Prof. Dr. İsmail YİĞİT, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Ziya KAZICI, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Muhittin SERİN, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Hasan AKSOY, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi
Prof. Dr. Mustafa FAYDA, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Cahit BALTACI, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Ziya YILMAZER, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Fahrettin ATAR, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof. Dr. Ali DURUSOY, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi, Prof.Dr. Ramazan ŞEŞEN, IRCICA, Prof. Dr. Mehmet İPŞİRLİ, Fatih Üniversitesi, Prof. Dr. Abdülkerim ÖZAYDIN, İ.Ü. Edebiyat Fakültesi, Prof.Dr. Fazıl Mehdi Bayat, IRCICA, Prof. Dr. Abdülkadir ÖZCAN, M.S.Ü. Fen-Edebiyat Fakültesi, Doç. Dr. Ahmet Hakkı TURABİ, M.Ü. İlâhiyat Fakültesi

Sempozyumda sunulacak tebliğler, Bağdat'ın kuruluşu ile başlıyor ve Bağdat'ta müesseseler ile sona eriyor. Mimarisinden Antik Çağ bilim ve düşüncesinin Bağdat merkezli gelişimine kadar çok sayıda önemli başlığın yer aldığı sempozyum yurt içi ve yurt dışından konu hakkında araştırma yapan çok sayıda bilim adamı bir araya getiriyor.