Bağcılar'da Ramazan çoşkusu

Bağcılar'da Ramazan çoşkusu

Bağcılar bu yıl da yine 11 ayın sultanı Ramazan ayında anlamına uygun zengin içerikli programlara ev sahipliği yapacak.

Bağcılar Kirazlı Metro İstasyonu’nda hazırlanan Ramazan Etkinlik Alanı’nda düzenlenen toplantıda konuşan İlçe Kaymakamı Orhan Çiftçi, herkesin mübarek Ramazan ayının bereketinden faydalanması temennisinde bulundu.  Daha sonra Ramazan Etkinlikleri ile ilgili bilgi veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ‘‘Bağcılar’da Ramazan Farklı Yaşanır” sloganıyla hizmete sundukları projelerin her geçen yıl daha da zenginlik kazanarak devam ettiğini belirtti. Çağırıcı, “Mübarek Ramazan ayının manevi havasından tüm hemşehrilerimin ziyadesiyle istifade edebilmeleri için tüm hazırlıklarımızı haftalar öncesinden başlattık” dedi.

“100 BİN HEMŞEHRİMLE İFTAR SOFRASINDA BULUŞACAĞIZ”

11 ayın sultanı Ramazan ayında zengin içerikli etkinlikler sunacaklarını belirten Çağırıcı, 22 mahallede Bereket Sofraları kuracaklarını söyledi. Çağırıcı, “Her mahallemizde kuracağımız sofralarımızda 100 bin hemşehrimizle buluşacağız” dedi.

“İFTAR BİLETİ İLE LOKANTALARDA İFTAR YAPACAKLAR"

Her yıl olduğu gibi bu yıl da ihtiyaç sahiplerini unutmadıklarını da ifade eden Çağırıcı, ilçede yaşayan 10 bin muhtaç aileye gıda paketi yardımında bulunacaklarını söyledi. Çağırıcı bakıma muhtaç, engelliler ile ihtiyaç sahibi bin kişiyi de İftar Bileti Uygulaması ile evlerine yakın restoran ve lokantalarda ağırlayacaklarını söyledi.

CAMİLERDE RAMAZAN SEFERBERLİĞİ

İlçe sakinlerinin ibadetlerini huzur içerisinde yapabilmesi için de hazırlıklar yaptıklarını da hatırlatan Çağırıcı, Ramazan ayı öncesi 24 kişilik ekiple ilçede hizmet veren 72 Camide temizlik yaptıklarını söyledi.

TANINMIŞ İSİMLER ETKİNLİKLERDE KONUŞACAK

Kirazlı Metro İstasyonu Etkinlik Alanı’nda her gün düzenlenecek programlarda da ilahiyat, tarih, edebiyat, sanat ve sağlık gibi birçok alanda tanınan isimleri davetlilerle buluşturacaklarını hatırlatan Çağırıcı, “Yakından tanıdığımız birçok değerli isim programlarımıza katılarak hemşehrilerimizle bilgi, birikim ve deneyimlerini paylaşacak” şeklinde konuştu.  Çağırıcı, iftar sonrası da çocuklara yönelik gölge oyunu, tiyatro gösterileri ve yarışmalar düzenleyeceklerini belirtti.

ALMANYA VE KAZAKİSTAN’DA İFTAR PROGRAMI

Çağırı bu yıl da Almanya’da kardeş şehir Hamm ve Ata yurdu Kazakistan’ın Almaata kentinde kurulacak iftar sofralarında gurbetçiler ve soydaşlarımızla gönül köprüleri kuracaklarını sözlerine ekledi. Konuşmaların ardından Başkan Çağırıcı, Ramazan ayında mahalle iftarlarında ikram edilecek menü ile İftar Bileti ve Askıda Ekmek Uygulaması’nı tanıttı. Programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, İlçe Müftüsü Musa Uzun, muhtarlar ve STK temsilcileri katıldı.


Haber 7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.