Bağcılar’da Kur’an Sempozyumu

Bağcılar’da Kur’an Sempozyumu

Özgür-Der Bağcılar Temsilciliği periyodik olarak her yıl farklı konuları ele alan "Kur'an Hayat İlişkileri Sempozyumu" düzenleme kararı aldı

Özgür-Der Bağcılar Temsilciliği'nin öncülüğünü yaptığı sempozyumun bu yılki konusu “Kur’an’ın Aydınlığı ve Amaçları”. Özgür-Der Bağcılar Temsilcisi Bahattin Urlu, bu sempozyumlarla “Kur’an’ın hayatımızın bütün alanlarına dirilik katıp ölçü bildiren boyutunu ön plana çıkartmayı ve vahiy eksenli kalıcı gündemler oluşturmayı” planladıklarını söyledi.

İlki 16 Mayıs 2010 Pazar günü Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılacak sempozyum, öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde gerçekleştirilecek. “Kur’an Hayat İlişkileri Sempozyumu”nda bu sene “Kur’an’ın Aydınlığı ve Amaçları” konusuyla ilgili 5 tebliğ sunulacak ve her bir tebliği iki kişi müzakere edecek. Tebliğ konuları ve tebliğci ile müzakerecilerin isim ve meslekleri şöyle:

“İlk Kur’an Ayetlerinin İlgi Alanı”

Tebliğci: Şinasi Gündüz (Prof. Dr. İstanbul Ün. İlahiyat Fakültesi Dekanı)

Müzakereciler: Ahmed Kalkan (Yazar)

Musa Üzer (Yazar)

“Kur’an’da Ahiret Dünya İlişkisi”

Tebliğci: Nurcan Büyük (Özgür-Der İzmir Şubesi Başkanı)

Müzakereciler: Nurten Çakır (Yazar)

Murat Kirişçi (Yazar)


“Kur’ani Tebliğde Model Sorunu”

Tebliğci: Kenan Levent (Yazar)

Müzakereciler: Ahmet Yıldız (Yazar)

Rıdvan Kaya (Yazar)

“Din Siyaset Ayrımı Doğal mı?”

Tebliğci: Mustafa Aydın (Doç.Dr., Selçuk Ün. Sosyoloji Öğretim Görevlisi)

Müzakereci: Abdurrahman Arslan (Yazar)

Hülya Şekerci (Yazar)

“Kur’an’da Fikri ve Toplumsal Dönüşüm”

Tebliğci: Hamza Türkmen (Yazar)

Müzakereci: Hamza Er (Yazar)

Kazım Sağlam (Yazar)

Diğer senelerde “Kur’an-Hayat İlişkisi Sempozyumları”nda şu konuların işlenmesi düşünülüyor: “Bilginin Kaynağı ve Kur’an’a Göre Akıl”, “Kur’an-ı Kerim’i Anlama Yolu”, “Gaybi Konuların Ölçüsü”, “Muhammedi Sünneti Yaşatabilmek”, “İslami Düşünce-Fıkhetme Yolu ve Sapmalar”, “Cahili Toplum - İdeal Toplum”, “Kur’an Neslinin Yeniden İnşası”… vd.

16 Mayıs Pazar günü saat 11.00’de başlayacak sempozyumda öğlen arasında yemek ikramı (kermesi) yapılacak , sempozyumdan sonra tebliğler ve müzakereler kitaplaştırılacak.

Dünya Bülteni