Badıllı Ağabey'e dava açan Gülen'e tepkiler

Badıllı Ağabey'e dava açan Gülen'e tepkiler

Fethullah Gülen’in Abdulkadir Badıllı’ya 8 yıl hapis talebiyle suç duyurusunda bulunmasına tepkiler sürüyor

Mehmet Özmen'in haberi
 
Fetullah Gülen’in Abdulkadir Badıllı’ya 8 yıl hapis talebiyle suç duyurusunda bulunmasına tepkiler sürüyor. Gülen’in yakınında bulunanlardan Latif Erdoğan, “Eskiden bu tür karşı uygulamalar din düşmanları tarafından reva görülürdü, bir Müslümanın böyle bir misyon üstlenmesi yüz kızartıcı bir durumdur” sözleriyle Gülen’e tepki gösterdi.
 
Fetullah Gülen’in kendisini eleştiren Said Nursi Hazretlerinin talebelerinden 78 yaşındaki Abdulkadir Badıllı hakkında suç duyurusunda bulunmasına tepkiler sürüyor. Gülen’in yakınında bulunan ve Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı başkanlığını yapan yazarımız Latif Erdoğan, “Fetullah Gülen’in Abdulkadir Badıllı’ya ceza talebiyle dava açması Fetullah Gülen‘in davasının nereye kaydığının bir göstergesidir. Fetullah Gülen bundan böyle hakkın yanında değil hakkın karşısında duruşuyla anılacaktır.” dedi.
 
Abdulkadir Badıllı’nın Hakk’ın yanındaki duruşuyla zaten davayı kazandığını ifade eden Latif Erdoğan, “Abdulkadir Badıllı hakkında dava açanlar ise işin başında ‘davayı kaybetmişlerdir.’ Eskiden bu tür karşı uygulamalar din düşmanları tarafından reva görülürdü, bir Müslümanın böyle bir misyon üstlenmesi yüz kızartıcı bir durumdur” sözleriyle Gülen’e tepki gösterdi.
 
HOŞGÖRÜ BADILLI‘YA GÖSTERİLMEDİ!
 
Nur Cemaati tarafından yakından tanınan Araştırmacı-Yazar Abdulkadir Menek de, Gülen’in, Abdulkadir Badıllı’ya 8 yıl hapis talebiyle dava açılmasının son derece haksız ve yanlış bulduğunu söyledi.
 
Menek, “Din düşmanlarına, İslam’a yıllardır zarar veren belli çevrelere, mahfillere gösterilen hoşgörünün en az o kadar Bediüzzaman’ın çok değerli bir talebesine gösterilmesini isterdim. Badıllı ağabeyin röportajını ben de okudum. Röportajında son derece makul görüşler ileri sürüyordu. Tabii ki Bediüzzaman’ın bir talebesi, Risale-i Nur üzerinde tasarruf eden, Risale-i Nur’u sadeleştirme adı altında tahrip eden bir gruba gereken cevabı, gereken şeyleri söylecek. Abdulkadir Badıllı ağabeyin tepkisinin çok doğru, çok yerinde olduğunu düşünüyorum. Fetullah Gülen’in de böyle bir yola baş koymasını son derece kötü, son derece gereksiz, son derece hazımsızlık, son derece yanlış bir davranış olarak görüyoruz” dedi. Menek, “78 yaşında bütün hayatını Risale-i Nur hizmetine vermiş, bugüne kadar Risale-i Nur hizmetinin dışında hiçbir şey yapmamış bir değerli şahsiyete 8 yıl hapse girmesi için dava açılması elbetteki büyük bir savrulmadır. Büyük bir hatadır, büyük bir yanlıştır. Risale-i Nur’u insaflı okuyan herkes de böyle değerlendirir” dedi.
 
Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
18 Yorum