Babamın Said Nursi hakkında anlattıkları, taşıdığım en büyük miraslardan biri 

Babamın Said Nursi hakkında anlattıkları, taşıdığım en büyük miraslardan biri 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel

Ahmet Bilgi'nin haberi:

RİSALEHABER-Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bediüzzaman Said Nursi Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından İnebolu'da restore edilen Kültür evinin açılışında konuşan Türel, babasından kalan manevi mirasa dikkat çekti:

Üstadın risalelerini okuyarak bunları idrak edebilseydi

"Böylesine mübarek bir günde açılışı yapıyorken İslam dünyasında yaşanan zulümler, gönül tellerimizi titretiyor, vicdanımızı sızlatıyor. Eğer dünya insanları bugün Üstadın risalelerini okuyarak bunları idrak edebilseydi ve bunları yaşayıp yaşatabilseydi bu sıkıntıların hiçbirisini yaşamıyor olacaktık. Üstada verilen sıkıntıların ne olduğunu biliyoruz. İslam'ın izlerinin dünya üzerinden yok edilmeye çalışılması, 100 yıllardır adeta bazı cenahların hedefi haline gelmiş. İşte bu risalelerin o dönemde yazılıyor olması, bugünkü geleceğimize de ışık tutması açısından fevkalade önem taşıyor. Değer ifade ediyor.

Kudus'ün bağımsızlığına şahitlik edeceğiz inşallah

Amerika'nın almış olduğu kararı esefle kınıyoruz. Kudüs, İslam dünyasının vicdanıdır, ilk kıblesidir. Ve eminim ki Allah'ın izni ile bu karardan mutlaka bir gün geri dönülecektir. Miraca şahitlik etmiş Kudus'ün bizler de bağımsızlığına şahitlik edeceğiz inşallah.

Bediüzzaman hazretlerinin hatırasını yaşatacak

Tarihi binanın restorasyonu benim için gerçekten çok farklı bir önem taşıyor. Bu kadar güzel bir şekilde restore edip, Türk kültür dünyasına kazandırmış olmanın gerçekten bahtiyarlığını hissediyorum. Ama en önemli hususlardan bir tanesi de bu binanın benim için manevi kıymetidir. Bediüzzaman hazretlerinin hatırasını yaşatacak olması itibariyle taşıdığı kıymettir. Burada pek çok sayıda Sözler, Mektubat, Lem'alar, Şualar, Risaleler, iktibas edilmiş ve neşredilmiştir. İnşallah burası bir kültür ve müze merkezi olarak hak ettiği kıymeti bulacaktır.

Maalesef malum örgüt tarafından farklı bir şekilde istimsar edildi

Üstadın ilim ve fikir mirasını muhafaza ederek bugüne getirenlere teşekkür ederiz. Bediüzzaman Said Nursi'nin bu mirası zaman zaman istismar edilmiş. Maalesef malum örgüt tarafından farklı bir şekilde istimsar edilmiştir. Siyasetten uzak kalan ve talebelerini de men eden Bediüzzaman hazretlerinin gerçek talebeleri ilim ve irfan yolundan ayrılmamış ve günlük siyasetten uzak kalmışlardır. 

Rahmetli babamın yaşadıkları ve bana anlattıkları

Benim başka bir duygu seline taşıyan şey de rahmetli babamın yaşadıkları ve bana anlattıkları. Bu hizmete katkı koymak benim taşıdığım en büyük miraslardan bir tanesidir. Manevi mirası yaşatmak, buna bir nebze hizmette bulunmak benim için de şeref olmuştur.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum