Baba oğul "can ciğer" oldu

Baba oğul "can ciğer" oldu

Konya'da karaciğer yetmezliğinin son evresinde bulunan baba, oğlundan gerçekleştirilen nakille yaşama tutundu.

Konya'da karaciğer yetmezliği teşhisi konulan Ali Kaplan'a (46), uygun organ bulunamayınca oğlu Musa (22) kendisinden nakil yapılması için doktorlara müracaat etti.

Nefes darlığı çeken ve doktorların hemen nakil olmazsa yaşamını yitireceği belirtilen Kaplan'a, Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde başarılı şekilde oğlundan nakil gerçekleşti. 

Nakil sonrası AA muhabirine konuşan Kaplan, uygun karaciğer bulunamayınca gönüllü olan oğlu Musa'nın kendisini çok duygulandırdığını söyledi.

Hasta olması halinde evladına kendisinin de hiç tereddüt etmeden tüm organlarını verebileceğini dile getiren Kaplan, "Yeniden doğmuş gibiyim. Oğlumun en değerli hediyesi ciğeri oldu" diye konuştu. 

Hiç tereddüt etmedi

Eşi 9 aylık hamile olan Musa Kaplan ise babasının rahatsızlığından dolayı çok üzüldüğünü, uykularının kaçtığını vurguladı.

Hep babasının iyi olacağına inandığını ifade eden Kaplan, "Uygun karaciğer bulunamayınca babamın durumu iyice kötüleşti. Hiç tereddüt etmeden babama seve seve ciğerimi vereceğimi söyledim. Babama bir şey olsaydı vicdan azabından kurtulamazdım. Şimdi çok mutlu ve huzurluyum" ifadelerini kullandı.

Sağlık durumu iyi

Hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Ahmet Tekin, hastalarında hepatite bağlı  karaciğer yetmezliği geliştiğini bildirdi. Kadavradan uygunkaraciğer bulunamayınca, canlı vericiden nakli gerçekleştirdiklerini anlatan Tekin, hastanın oğlunun karaciğerinin yarısının alınarak operasyonun gerçekleştirildiğini söyledi.

Tekin, Kaplan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydetti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum