Aziz hoca, abdesti bozan şeylerden önce imanı bozan hususları anlattı

Aziz hoca, abdesti bozan şeylerden önce imanı bozan hususları anlattı

Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konferansa giderdi. Çeşitli televizyon kanallarında programlar yapardı. Bunların hiçbirinden ücret almazdı

Koronavirus tedavisini gördüğü hastanede vefat eden Yazar-Vaiz Abdulaziz Kutluay'ın cenazesine katılan sevenleri, Aziz Hoca'nın İslam'a hizmet eden, ahlakıyla örnek olan bir kişiliğe sahip olduğunu belirttiler.

Aziz Hoca, Eyüp Peygamber Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından pandemi tedbirleri altında Harran Kapı Aile Mezarlığı'nda defnedildi.

Konferanslardan ücret almazdı

Gençlik yıllarında Aziz Hoca'nın sohbetleri ile büyüdüğünü ifade eden Mustafa Bilen, "Hocamız gittiği yerlerde iman hakikatlerini anlatırdı. Sahabelerin iman davasını anlattı. Dolayısıyla abdesti bozan şeylerden önce imanı bozan hususları anlattı. Eğer bir kişide iman olmazsa onun abdesti ne kadar sağlam olursa olsun fark etmez. İman bozuldu mu abdestte bozulur, hac ve oruç da bozulur. Hocamız, hayat-us sahabeyi tek tek adı gibi bilirdi. Hangi sahabe kimin kardeşidir, kimin amcasının oğludur hepsini bilirdi" diye konuştu.

Aziz hocanın Türkiye'nin birçok yerinde konferanslar verdiğine değinen Bilen, "Türkiye'nin çeşitli yerlerinde konferansa giderdi. Çeşitli televizyon kanallarında programlar yapardı. Bunların hiçbirinden ücret almazdı. Sürekli olarak mütevaziydi. Türkiye sahabe-i kiramı onlarla sevdi.  Adıyaman'da bulunan Safvan bin Muattal'ın kabrinin yerini il müftülüğüne ilk kez o bildirdi. Hocanın bu bilgisinden sonra müftülük araştırma yaparak Safvan bin Muattal'ın kabrini tespit etti. Aziz Hoca'ya Cenab-ı Allah rahmet eylesin, mekânını cennet eylesin." temennisinde bulundu.

Fakir fukaraya ve yetime sahip çıkardı 

Birçok kez televizyon kanalında Aziz Hoca ile birlikte programlar yaptığını belirten İlahi sanatçısı Mahmut Durgun ise şunları söyledi:

Aziz Hoca'mla yıllardan beri bir ülfetimiz var. Son olarak her sene olduğu gibi özel bir TV'de Ramazan programı yaptık. Şanlıurfa ve Türkiye için büyük bir değeri kaybettik. Fakir fukaraya ve yetime sahip çıkan, yetimin başından elini eksik etmeyen bir insandı. Aşevinde gecesini gündüzüne katıyordu. Bu hastalıktan dolayı kendisine 'aşevine gitme' dedikleri halde maskesini takarak aşevine gidiyordu. 'Fakir fukara bizden aş ve yemek bekliyor,' diyerekten aşevini hiçbir zaman terk etmedi. Son yaptığımız Ramazan ayı programına da bir gün katıldı, morali bozuktu. Kendisine moralinin bozuk olmasının sebebini sorduğumda, 'Aşevinde kaç gündür gıdamız tükenmiş, fakir, fukara ve yetimler geliyor. Aş, yemek ve gıda istiyor, bunları düşünmekten 3 gündür gözüme uyku girmemiş. Dua edin Allah hayırseverleri buraya yönlendirsin, bu fakir, fukara ve yetimlere elimizi uzatalım. Onlar sevindi mi akşam rahat yatıyoruz' dedi. Öyle bir insandı."

ilkha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum