Azerbaycan 101. yılını kutladı

Azerbaycan 101. yılını kutladı

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğunda 101. yıl dönümü nedeniyle resepsiyon düzenlendi.

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu'ndan yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin 101. yıl dönümü yılı kapsamında gerçekleştirilen resepsiyonda, iki ülke ilişkileri konuşuldu.

"İki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek"

Başkonsolos Mesim Haciyev, açılış konuşmasında, iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri ve bölgede hayata geçirilen projeleri anlattı.

İstanbul Vali Yardımcısı İsmail Gültekin de kardeş ülke Azerbaycan'ın başarılarını gururla izlediklerini belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da güçleneceğini vurguladı.

Başkonsolos Haciyev'in Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkileri kuvvetlendirdiğini vurgulayan Gültekin, Haciyev'in iletişim yollarının gelişmesine büyük katkı verdiğini aktardı.

Azerbaycan'ın milli dans ve müziklerinden örnekler sunulan resepsiyonda, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin anlatıldığı ve iki ülkenin birlikte hayata geçirdiği bölgesel projelerle ilgili video gösterisi de izletildi.

Resepsiyona 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Murat Tamer, dış misyon başkanları, başkonsoloslar, İstanbul'da eğitim alan Azerbaycanlı subaylar, STK ve medya temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.