Aylardır tek kişilik hücrede tutulan Şeyh Raid Salah'ın tecrit şartları ağırlaştırılıyor

Aylardır tek kişilik hücrede tutulan Şeyh Raid Salah'ın tecrit şartları ağırlaştırılıyor

1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın tecrit şartları ağırlaştırılıyor.

1948'de işgal edilen topraklarda faaliyet gösteren İslami Hareket'in lideri Şeyh Raid Salah'ın avukatı Halid Zebarika, siyonist işgal rejiminin, geçtiğimiz hafta tek kişilik hücrede tecrit cezasını uygulamak üzere Şeyh Salah'ı, Filistin'in güneyindeki Bi'r Es-Seba kentindeki Ohli Kedar Zindanı'na naklettiğini ve burada kötü koşullarda tuttuğunu açıkladı.

Konu hakkında yaptığı açıklamada Av. Zebarika, işgal rejiminin, Şeyh Salah'ın başkalarıyla konuşmasını veya görüşmesini yasakladığını ve yalnızca avukatı ve ailesiyle görüşmesine izin verdiğini belirtti.

Ayrıca Av. Zebarika, Bi'r Es-Seba kentindeki sözde Merkez Mahkemesi'nden Şeyh Salah'ın tek kişilik hücrede tecrit cezasının altı ay daha uzatılmasının talep edildiğini de bildirdi.

Av. Zebarika, söz konusu mahkemenin talebinde, Şeyh Salah ile ilgili basın organları için önemli bir şahsiyet olduğu, Filistin halkı ve İslam ümmeti içerisinde itibarının yükseldiği ve sözleriyle birçok insanı etkilediği gibi tespitlere yer verildiğini belirterek, işgalcilerin bu sebepleri ileri sürerek, Şeyh Salah'ın siyonist rejimin güvenliği için tehdit oluşturduğu sonucuna vardığını söyledi.

Öte yandan dünyanın farklı yerlerinden binlerce sosyal medya kullanıcısı, işgal rejiminin aylardır tek kişilik hücrelerde tuttuğu 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah’a destek verdi.

Sosyal medya platformlarında başlatılan destek kampanyasıyla, işgal rejiminin Şeyh Salah’ın tek kişilik hücre cezasını 6 ay uzatma talebini protesto etme ve kötü cezaevi koşullarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

Filistinli kanaat önderleri ve yöneticilerinin yanı sıra birçok aktivist, siyasetçi, hukukçu, akademisyen ve gazeteci de sosyal medya hesaplarından #Raidsalahınyanındayım, #Raidsalahyalnızdeğildir etiketleriyle paylaşım yaptı, Şeyh Salah’la dayanışma mesajları paylaştı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.