Aydın Başar'ın yeni kitabı 'Hayatı Müslümanca Okumak' çıktı

Aydın Başar'ın yeni kitabı 'Hayatı Müslümanca Okumak' çıktı

Araştırmacı-Yazar Aydın Başar'ın yeni kitabı "Hayatı Müslümanca Okumak" çıktı.

Tallim Terbiye Kurulu Üyesi Dr. Mehmet Sürmeli'nin kitapla ilgili değerlendirmesi şöyle:

"Hayatı Müslümanca Okumak" Kitabını Okumanızı Tavsiye Ederim

Müslümanlar ne zaman ki siyasette adalet, liyakat ve ilim gibi temel belirleyicileri unuttular, işte o zamandan beri tarihin öznesi olmak gibi niteliklerimizi kaybettik ve edilgen hale geldik. Oysa Peygamber Efendimizin kısa zamanda başarılı olmasının ve dinimizi hayata hâkim kılmasının hikmetlerine baktığımızda bu temel kavramlara verdiği önemi görüyoruz. Düşüşümüzle alakalı sebepleri doğru teşhis ettikten sonra kalkışımız da inşallah sağlıklı olacaktır.

Toplumumuzda öyle beyinlerimiz ve kabiliyetlerimiz var ki hem hastalıklarımızı teşhis etmek, hem de ideallerimizi gerçekleştirmek için çalışırlar. Tanıdığım kadarıyla Aydın Başar kardeşim de bunlardan biridir. Bana göre tam bir dertli gönül adamıdır. Sadece gönül adamı olmak günümüzde yetmiyor. Önemli olan dertli olabilmektir. Allah Resulü’nü “kemiklerini çatlatırcasına” rahatsız eden toplumsal gidişattan duyduğu rahatsızlıktı. Bu anlamda dertli olmak; insan olmanın tezahürüdür. Dertli olmak; kötülükleri hayra tebdil edebilmek için bir yerden başlamaya talip olmaktır. Bu kitabın da böyle bir derdin sonucunda ortaya çıktığına inanıyorum.

Ülkemizin ve ümmetin siyasi, sosyal, itikadî ve ahlaki sorunlarına ilgi duyan ve bunları yeterince önemsediği için yazılar yazan Aydın Başar kardeşim “Hayatı Müslümanca Okumak” adlı bu çalışmasında, ana eksende “adalet, hak, ümmet, tevhid” gibi temel belirleyici kavramlar üzerinde durmuş ve sekülerizmin bütün boyutları ile İslam’a zıt bir olgu olduğunu ortaya koymuştur. Diğer taraftan bu çalışmasında, Peygamber Efendimizin sünnetini hesaba katmayan; ilimsiz, usulsüz ve nasipsiz kimselere karşı da cevap vermeyi kendisine bir görev addetmiştir. Bu tür yazılar ilim ehlinin de bildiği üzere çok önemlidir.

Sevgili Aydın hocamın gayretine, sevecenliğine, ilme ve ilim adamına olan iştiyakına, etkisine, sözün coğrafyasına olan vukûfiyetine baktıkça aklıma her zaman davetçi sahabi Musab bin Umeyr radıyellahü anh gelir. İnşallah bu birleştirici, ikna edici, hakkın üstün olması için yaptığı değerli çalışmaları devam eder. Nice tefrikalar bu gayretin sonunda tevhide inkılab eder. Müslümanlar arasında kısmen eksik olan vahdet ahlakının gelişmesine vesile olur. Bu sayede Müslümanlar Allah Teâlâ’nın emanetini taşımaya mazhar olurlar da fitne dönemleri sona erer. Aydın kardeşimin tüm bu gayretlerinin gerçekleşmesi ve ilim yolunda mesafeler kat ederek Rabbani ilim ehlinden olması dilek ve dualarımla çalışmalarının bereketli olmasını Rabbimden niyaz ediyorum."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.