Ay'da 682,77 metre yol katetti, uyku moduna geçti

Ay'da 682,77 metre yol katetti, uyku moduna geçti

Çin Ulusal Uzay İdaresi'ne bağlı Ay Keşfi ve Uzay Programı Merkezi'ne göre, Chang'e-4 keşif aracının iniş kısmı ve gezgin bölümü, 28. Ay gününde istikrarlı bir şekilde çalıştıktan sonra Ay gecesi için uyku moduna geçirildi.

Ay Keşfi ve Uzay Programı Merkezi, iniş kısmının Beijing saatiyle Pazar günü 02.00'de (TSİ Cumartesi 21.00), Ay gezgini Yutu-2'nin (Yeşim Tavşanı-2) de Cumartesi günü saat 17.09'da (TSİ 12.09) uyku moduna geçtiğini belirtti.

Ay gecesinde güneş enerjisinin yetersizliğinden dolayı uyku moduna geçen Chang'e-4 keşif aracı, 800'den fazla Dünya günüdür Ay'ın karanlık yüzünde bulunuyor ve gezgin bölümü 682,77 metre yol katetti. Bir Ay günü ve gecesinin her biri Dünya'da 14 güne denk düşüyor.

Bilim insanları, Chang'e-4 keşif aracı tarafından elde edilen verilerin analiz edilmesiyle aralarında iniş alanının mineral yapısı ile topografik ve jeolojik gelişim tarihinin de bulunduğu bir dizi bilimsel keşif gerçekleştirdi.

Çin Bilimler Akademisi bünyesindeki Havacılık ve Uzay Bilimleri Araştırma Enstitüsü'nden araştırmacılar, Ay gezgininin inceleme alanında bulunan kayaların spektral özelliklerini inceledi ve bu kayaların büyük ihtimalle Finsen çarpma kraterinden geldiği sonucuna ulaştı.

Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.