Ayasofya'yı açmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştık

Ayasofya'yı açmaya hiç bu kadar yaklaşmamıştık

Türkiye hazır, İslam dünyası dört gözle bekliyor

İbrahim Mert'in haberi:

RİSALEHABER-Yeni Zelanda'da cuma namazı kılan Müslümanlara ateş açan teröristin yaptığı katliamda 49 kişinin şehit olması İslam dünyasını ayağa kaldırdı.

Yeni Zelanda teröristi: Ayasofya minarelerden kurtulacak

Bununla birlikte Brenton Tarrant isimli teröristin Ayasfoya ile ilgili sözleri de Ayasofya'nın cami olarak açılması çağrılarını zirveye taşıdı.

70 sayfalık manifestosunda "Tüm cami ve minareleri yıkarız. Ayasofya minarelerden kurtulacak ve Konstantinapol hak edildiği gibi tekrar Hıristiyan şehri olacak" ifadelerini kullanan teröristin sözleri gündem oldu.

#ayasofyai̇badeteaçılsın

Bir çok isim Ayasofya'nın hemen açılmasını isterken, bazıları da gıyabi cenaze namazının Ayasofya'da kılınmasını isterken twitter'da #ayasofyai̇badeteaçılsın etiketi gündem oldu. onbinlerce "açılsın" mesajı yayınlandı. İşte onlarda öne çıkanlar:

Yıldız Tilbe: Fatih Sultan Mehmet boşuna mı Cami yaptı orayı. Ayasofya'nın ibadete kapalı tutulması İstanbul'a sahip çıkamamaktır. Sahibi olmayan yere göz diken çok olur, Ayasofya'ya sahip çıkalım.

Ayasofya'nın öyle kapalı kalması için hiçbir sebep yok, fakat ibadete açılması için başta Fatih Sultanın vasiyeti ve müslüman aleminin isteği ve bir sürü sayamadığım nedenden dolayı ibadete açılmalı. Açılsın, izin mi alcaz?

Valla bak büyük bi törenle açalım bütün ülkelerin büyükleri gelsin yemekler dağıtılsın, Kuran-ı Kerim okunsun çok güzel olur , bütün Osmanlının ve gelmiş geçmiş bütün vatan şehitlerinin ruhu şad olur.

Nihal Bengisu Karaca: Madem ki ‘Hristiyan terörü’ Ayasofya’yı da hedef almaktadır, katledilen 49 kişinin gıyabi cenaze namazı Ayasofya’da kılınmalıdır.

Bünyamin Kurt: Sayın @tcbestepe #Ayasofyaibadeteaçılsın  ki Yüreğimizdeki ateş sönsün şehidlerimizin şehadeti boşuna olmasın.

Hüseyin Yılmaz: Ayasofya benim için otuz yıl önce de mukaddes dâvâ idi, hiç terketmediğim, vaz geçmediğim bir dâvâ. Biliyorum ki, onun müzeleştirilmesi, esir millet oluşumuzun sembolüdür. Zihnimize bir asır önce vurulan zincirleri kırmadan Ayasofya'yı câmi olarak açamayız.

Barış Ertem: 'Ben de Yeni Zelanda'daki şehitlerin gıyabî cenaze namazının selâ'lar ile birlikte Ayasofya'da kılınması taraftarıyım. Hatta TRT World gibi TV kanallarından da canlı yayınlansın. İnceldiği yerden kopsun artık. Allah bizimle beraberdir...''

Haşmet Babaoğlu: ''Ayasofya'da gıyabi cenaze namazı... Y.Zelanda'daki Türk-İslam düşmanı terör katliamı üzerine (gelecek çerçevesinde) düşüncelerim...''

Tuluyhan Uğurlu: 'Burada herkesin yazdığı gibi klasikleşmiş cümlelerle kınıyorum, acılarını paylaşıyorum falan gibi uyduruk laflarla bir şey yazmak içimden gelmiyor! 2 şey yazacağım; Bu ırkçı faşist zihniyetin neleri hedef aldığını gördük. Palavrayı keselim! AYASOFYA ne zaman ibadete açılacak?

Ömer Döngeloğlu: 'Türkiye’yi ve Ayasofyayla bizi tehdit eden bu teröristlere inat madem şimdi Ayasofya ibadete açılmıyor ama en azından böyle bir terör katliamında Şehidlerimiz için başta Ayasofya da hemen Salâ okunmalıdır...'

Yavuz SelimAtayeter: Ayasofyadan okunacak bir ezan; kraliçenin uykularını kaçırır, beyaz sarayın duvarlarını sallar, tel avivi yasa boğar, atinaya korku salar ve Mescid-i Aksaya cansuyu olur... Rabbim o günleri görmeyi nasip etsin inşallah... 

Merth_kara: Bu saldırıdan sonra yapılacak en güzel iş Ayasofya yı ibadete açmaktır. Ayasofya sadece bir Cami değildir.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
7 Yorum