Ayasofya’yı açmak bin yeni cami yapmaktan yararlı

Ayasofya’yı açmak bin yeni cami yapmaktan yararlı

Bahadıroğlu, Ayasofya’yı ibadete açmanın bin yeni cami inşa etmekten daha yararlı ve sevap olduğunu söyledi

Risale Haber-Haber Merkezi

Tarihçi-yazar Yavuz Bahadıroğlu, Ayasofya’yı ibadete açmanın bin tane yeni cami inşa etmekten daha tutarlı, yararlı ve sevap olduğunu söyledi.

Yeni Akit'teki yazısında bir köşe yazarının sözlerine yer veren Bahadıroğlu, "Bir köşe yazarı öfkeden tepiniyor ekranda: “Bu gidişle dinciler Ayasofya’yı bile cami yaparlar.” Tuhaf! Çünkü Ayasofya zaten cami… Hem de Peygamber müjdesi fethin sembolü bir cami… Hem Peygamber müjdesi, hem fethin sembolü, hem Fatih’in vasiyeti ve emaneti. Böyleyken, “Ayasofya camii”ni neden hâlâ Müslümanların ibadetine açmıyoruz? Asıl sorulması gerek sual budur!" dedi.

Ayasofya’yı sıradan bir “cami” olmaktan çıkaran bir çok sembolün olduğunu hatırlatan Bahadıroğlu, sözü İstanbul’da yapılması düşünülen yeni camilere getirdi ve Ayasofya'a dikkat çekti.

"Bence Ayasofya’yı ibadete açmak, bin tane yeni cami inşa etmekten daha tutarlı, daha yararlı, daha sevaplı ve daha güzel bir iştir. Böylece hem Peygamber müjdesi tekrar hayata geçecek, hem de Fatih’in vasiyeti yerine gelecektir.

"Şu haliyle Ayasofya, “hilkat garibesi” gibi duruyor. Ne yapılış amacına uygun, ne de fetih tefekkürüne: Dolayısıyla ne Müslüman’a yarıyor, ne de Hıristiyan’a…
“Müze” kimliği, âdeta bir “kimliksizlik âbidesi”!

"Hıristiyan vatandaşlarımızı incitmemenin bir yolu bulunabilir… Ancak Müslüman vatandaşlarımızın daha fazla incinmelerini önlemenin tek yolu, Ayasofya’yı namaza açmak suretiyle, fatihlerin secde ettiği yerde, bütün Müslümanların secde etmesini sağlamaktır.

"Unutmayalım ki, rahmetli Başbakan Adnan Menderes, fabrika-yol yaparak değil, ezanı aslına döndürerek tarihe geçti… Müslüman yüreklerde de taht kurdu.
Şimdiki Başbakanımız da Ayasofya’yı aslına döndürerek tarihe geçebilir ve Müslüman yüreklerde taht kurabilir. Çok da dua alır. Heyecanla bunun müjdesini bekliyoruz!