Ayasofya'yı açmak Anayasa Mahkemesi'nin değil hükümetin işi

Ayasofya'yı açmak Anayasa Mahkemesi'nin değil hükümetin işi

Ahmet Akgündüz: Siyasiler korkmasın, fütühat olacaktır

Risale Haber-Haber Merkezi

Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Ayasofya'yı açmanın Anayasa Mahkemesi'nin işi olmadığını siyasi bir mesele olduğu için hükümetin açması gerektiğini söyledi.

Akgündüz, akit tv'de katıldığı programda Ayasfoya'nın açılmasının Türkiye için manevi bir fütühat olacağına da dikkat çekti. Akgündüz'ün sözleri şöyle:

Milletin Fatih'in lanetinden kurtulması için açılmalı

"Ayasofya açılmalı. Çünkü Fatih'in bedduası var. Açık bir şekilde lanet okuyor. Milletin bu lanetten kurtulması için Ayasofya'nın açılması gerekiyor. 

Siyasi bir kararı ancak siyaset bozar Anayasa Mahkemesi'nin alakası yok

Anayasa Mahkemesi yanlış çalınmış bir kapıdır. Ayasofya'nın açılması siyasi bir karardır. Çünkü siyasi bir kararla kapatılmıştır. M. Kemal Avrupalıların ve Yunanlıların gözüne şirin gözükmek için Ayasofya'yı kapatmıştır. Bunu kendisi de yazıyor. Ayasofya kitabımızda bunun belgelerini koydum. "Avrupalılara şirin gözükmek ve Yunanlılarla iyi geçinmek." Bu kelimeleri kullanıyor. Dolayısıyla böyle siyasi bir kararı ancak siyaset bozar. Anayasa Mahkemesi'nin alakası yok. Şahıslar bir şey yapamaz. Devlete ait bir meseledir. 

Siyasiler korkmasın tam vaktidir

Kıymetli devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan bu meseleyi halletmesini defalarca istemişim. Siyasi konjontörün buna müsait olmadığını söylemedi bana fakat hal hareketinden anladım. Çünkü Avrupa ve Amerika buna çok önem veriyor. Siyasiler korkmasın. Tam vaktidir. Ayasofya, tapularımızda cami olarak kayıtlıdır. 

Ayasofya açılsın Türkiye için manevi bir fütühat olacaktır

15 Temmuz'dan sonra Ayasofya'yı açmak siyasetçilerin yüzde 100 lehineydi. Fırsat kaçırılmış değil bugün Ayasofya açılsın Türkiye için manevi bir fütühat olacaktır.

ayasofya_banner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum