Ayasofya'ya para için bakarsan böyle yazarsın

Ayasofya'ya para için bakarsan böyle yazarsın

Yazısında Ayasofya için özellikle "katedral" kelimesini kullanan Yaşar, Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim, ezan ve ilahilerin okutulmasına tepki gösterdi

Risale Haber-Haber Merkezi

Ekonomist ve Taraf yazarı Süleyman Yaşar, Ayasofya'nın ekonomi için müze kalması gerektiğini söyledi. 

Yazısında Ayasofya için özellikle "katedral" kelimesini kullanan Yaşar, Kadir Gecesi Kur’an-ı Kerim, ezan ve ilahilerin okutulmasına tepki gösterdi.

Fatih Sultan Mehmet'in, İstanbul’u fethettiğinde Müslümanlara ibadet mekânı olmadığı için Ayasofya’yı cami yaptığını ileri süren Yaşar, Sultan Fatih'in İstanbul’dan fetih nedeniyle korkup kaçan ahaliyi ve Patriği davet etmesini "İstanbul ekonomisini canlandırmak" olarak yorumladı.

Son yıllarda ihracatta yaşanan düşüşü "Ayasofya’da ilahi okutup Hıristiyanların tepkisin"e bağlayan Yaşar, M. Kemal Atatürk'ün Ayasofya’yı "ekonomik ilişkileri geliştirmek için insanların inançlarına saygı göstermek" için müze yaptığını söyledi.

Yaşar, yazısını şöyle sürdürdü: 
"O hâlde İstanbul’u yeniden fetih eden Atatürk’ün aldığı karara karşı çıkıp, müzede ibadet etmek bu ülkenin ekonomisine zarar vermek anlamına geliyor. Hattâ bu gidişle Diyanet İşleri Başkanı seneye Kariye Müzesi’nde aynı uygulamayı yaparsa sakın şaşırmayın. O hâlde Diyanet İşleri Başkanı’na birilerinin ekonominin nasıl işlediğini anlatmasında fayda var."

Haberi, her şeye para gözü ile bakan Süleyman Yaşar ve benzerlerine Bediüzzaman Said Nursi'nin şu sözü ile tamamlayalım: "Herşeyi maddede arayanların akılları gözlerindedir. Göz ise mâneviyatta kördür."

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum