Ayasofya’nın ibadete açılması, İstanbul’un yeniden fethedilmesi gibi bir şey

Ayasofya’nın ibadete açılması, İstanbul’un yeniden fethedilmesi gibi bir şey

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Leyla Alaton'a Ayasofya'yı anlattı

Risale Haber-Haber Merkezi

Ahmet Hakan, Ayasofya'da bale yapan bir kadının resmini paylaşan Leyla Alaton'a tane tane anlattı. Hakan, "Ayasofya’nın ibadete açılması, muhafazakâr kesim için İstanbul’un yeniden fethedilmesi gibi bir şey" dedi.

Bir grupla gece vakti Ayasofya'yı gezen Leyla Alaton'un önceki gün paylaştığı resim büyük tepki topladı. Resimde dans eden bir kadının resmi vardı. 84 yıldır cami olarak açılması beklenen Ayasofya'da dans edilmesi resmen bardağı taşırdı.

Tartışma günlerdir sürüyor. Tepkilerin ardından sosyal medyadaki hesabından fotoğrafı silen Alaton'a Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ayasofya'nın önemini şöyle anlattı:

4 maddede Ayasofya'nın önemi

MADDE BİR: Muhafazakâr kesim, Ayasofya’nın müzeye dönüştürülmesini tarihi bir yenilgi olarak gördü, görüyor. Bunda Necip Fazıl’ın etkisi büyük... Necip Fazıl, verdiği ateşli konferanslarla Ayasofya’nın müzeye çevrilmesine gereğinden çok fazla anlamlar yükledi.

MADDE İKİ: Böylece Ayasofya meselesi, muhafazakâr kesimin kanayan yarası haline geldi, getirildi... 50 yıllık sloganları var: “Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın.” Ayasofya’nın ibadete açılması, muhafazakâr kesim için İstanbul’un yeniden fethedilmesi gibi bir şey...

MADDE ÜÇ: Ayasofya’nın ibadete açılmasını bekleyen muhafazakârlar, Ayasofya’nın paralı ziyaretçilerin özel gece ziyaretlerine açık olduğunu ve o ziyaretlerde de bu tür pozlar verilebildiğini gördüklerinde öfkelendiler.

MADDE DÖRT: Tabii şunu da hatırladılar: Ayasofya’da namaz kılmak için girişimde bulunanlara, güvenlik görevlileri anında müdahale ediyordu! Bunu hatırlayınca öfkeleri daha da büyüdü.

ayasofya_banner.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum